Aan de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën is de eerste Laakdalse troostplek te vinden. 

Aan de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën is de eerste Laakdalse troostplek te vinden. © AF

Eerste Laakdalse troostplek geopend in Eindhout

Laakdal -

Aan de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën in Eindhout is sinds 13 mei het eerste troostplekje van Laakdal te vinden. Volgende maand opent ook een troostplek in de pastorijtuin in Vorst-centrum.

Het eerste troostplekje in Laakdal, aan de kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën kwam tot stand door een samenwerking van Ferm vzw, ’t Fortun en de gemeente Laakdal. Op 12 juni opent nog een tweede troostplek in de pastorijtuin in Vorst-centrum. Beide plekken bieden troost, hoop en verbondenheid voor al wie troost wil geven of vinden. Op elke troostplek staat een paneel met een poëtische tekst en wat uitleg over het initiatief. In de herfst worden er bloembollen geplant, want de bloemen staan symbool voor herwonnen veerkracht en ze bieden troost en nieuwe energie.  

“We zijn enorm blij met de realisatie van de troostplekjes in onze gemeente”, vertelt cultuurschepen Gerda Broeckx (CD&V), die ook verantwoordelijk is voor begraafplaatsen. “Het zijn stuk voor stuk ontmoetingsplaatsen die zorgen voor troost, verbondenheid en vertrouwen, ook in de toekomst. Het initiatief bracht een mooie samenwerking tussen verschillende vrijwilligers, verenigingen en andere partners op gang en versterkt zo de sociale cohesie in de buurt.” (af)

 

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio