©  BELGAIMAGE

Wouter Vrancken over zijn persoonlijke toekomst: “Er nam nog geen enkele club contact op met KV Mechelen”

Wouter Vrancken coacht zaterdag in Charleroi zo goed als zeker zijn laatste uitwedstrijd voor Malinwa. In het geruchtencircuit wordt zijn naam nadrukkelijker aan zijn ex-club KRC Genk gelinkt, maar zelf ontkent hij voorlopig. “Er nam nog geen enkele club contact op met KV Mechelen”, reageerde de Truienaar vrijdagmiddag op zijn persoonlijke situatie.

dige

Een trainerscarrousel in onze hoogste klasse is de komende weken in de maak. Club Brugge moet al zeker op zoek naar een opvolger voor Alfred Schreuder, terwijl ook Antwerp naar een vervanger voor Brian Priske speurt en Genk nog geen beslissing nam over een verlengde samenwerking met Bernd Storck.

Dankzij zijn verwezenlijkingen Achter de Kazerne duikt de naam van Vrancken, die voor circa 1 miljoen euro kan worden weggeplukt, bij meerdere Belgische topclubs op. Vooral in de Limburgse mijnstad zwengelen de geruchten over een eventuele komst van de voormalige middenvelder aan. “Toch is er niets concreets”, benadrukt hij. “Er nam nog geen enkele club contact op met KV Mechelen, of het moet zijn dat ik er niet van op de hoogte ben. We zullen zien wat de toekomst brengt. Na dit weekend zal de club al een beetje duidelijkheid scheppen.”

Het ziet ernaar uit dat Mechelen begin volgende week het vertrek van Vrancken officieel maakt. Zo kan de oefenmeester, die KV in 2019 naar eerste klasse loodste en de club dat jaar ook de Belgische beker bezorgde, in de resterende thuismatch – jawel tegen Genk – een gepast afscheid krijgen.

Thoelen in doel, Souza ontbreekt

Maar eerst dus de verplaatsing naar Mambourg, waar Vrancken gaat roteren. Zo keept Thoelen – dit seizoen slechts zes keer onder de lat – in de plaats van Coucke. Ook Engvall krijgt meer minuten. “Er is een bepaalde perceptie ontstaan over bepaalde jongens. Voor hen is dit een kans om mijn ongelijk te bewijzen. Ik wil vuur en energie zien. Ook voor hun toekomst bij de club is het belangrijk om wat te tonen.”

Achterin moet Vrancken noodgedwongen schuiven. De spoeling was al dun met het uitvallen van Walsh (sleutelbeenbreuk), Van Drongelen (auto-ongeval), Bijker (kruisbanden) en Swers (corona). Daar kwam nu de schorsing van Peyre bovenop. “Dries (Wouters, red.) kan als verdediger uit de voeten”, aldus Vrancken. “Rune Paeshuyse kan die rol ook vervullen en heeft het voordeel dat hij honderd procent fit is.” Naast de jonge Paeshuyse zitten ook Milan Robberechts en Dirk Junior Asare in de selectie. Souza, die dinsdag tegen AA Gent na een uur uitviel, ontbreekt wegens last aan de adductoren.

LEES OOK. KV Mechelen kan dit seizoen niet meer rekenen op geschorste Thibault Peyre

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio