Het Sint-Lenaartshof maakt er een uiterst positieve dag van op 14 mei aan de Vaartkant Links.  

Het Sint-Lenaartshof maakt er een uiterst positieve dag van op 14 mei aan de Vaartkant Links.  © Elke Lamens

Woonzorgcentrum Sint-Lenaartshof is goedgemutst op positive care dag op zaterdag 14 mei

Sint-Lenaarts -

Woonzorgcentrum Sint-Lenaartshof houdt op zaterdag 14 mei een ‘positive care’ dag en staan er alleen maar leuke activiteiten gepland. “Zeker in deze moeilijke tijden is het belangrijk om positief te blijven”, meent Dirk Vantroyen van koepel Korian.

Ouderenzorg met positive care is het motto van Korian. “We focussen hierbij op de eigenheid van onze bewoners, op hun mogelijkheden en niet op wat er eventueel wat minder gaat. Elke bewoner is uniek, heeft zijn eigen levensverhaal, verlangens en gewoontes. We willen dat ze zich hier echt thuis voelen.”

Sinds vorig jaar heeft het Sint-Lenaartshof ook een eigen gin ’t Voartje, gemaakt door Sterkstokers ook al uit Sint-Lenaarts.

Sinds vorig jaar heeft het Sint-Lenaartshof ook een eigen gin ’t Voartje, gemaakt door Sterkstokers ook al uit Sint-Lenaarts. © Elke Lamens

Daarom organiseert het Sint-Lenaartshof geregeld activiteiten afgestemd op de interesses van de bewoners, maar ook lichaamsbeweging, muziek, dans, culturele activiteiten, tentoonstellingen en infoavonden.

Op zaterdag 14 mei is iedereen van 13 tot 17u welkom op ‘Positive Care’ dag. Je kan er genieten van een hapje en een drankje in de lentebar met de huisgin ’t Voartje, een wafelbak en hotdog- en hamburgerkraam, maar evengoed van een streepje muziek en volksspelen.

In volle coronatijd in 2020 legde het Sint-Lenaartshof een petanquebaan aan waar de bewoner elkaar ‘veilig’ konden treffen.

In volle coronatijd in 2020 legde het Sint-Lenaartshof een petanquebaan aan waar de bewoner elkaar ‘veilig’ konden treffen. © Elke Lamens

Petanqueclub Rommersheide komt ook een initiatie petanque geven. Het Sint-Lenaartshof heeft sinds 2020 een eigen petanquebaan. Zeker te ontdekken is de expo met werk van de internationaal gelauwerde fotograaf Sven van Roy.

 (ella)

Sint-Lenaartshof, Vaartkant Links 27, 2960 Sint-Lenaarts, www.korian.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio