Atelier Kom Moi in Mortsel is zaterdag en zondag geopend. © Wim Kempenaers

Meer dan 40 kunstenaars uit Antwerpse zuidrand tonen hun atelier

Zuidrand -

Tot en met zondag zetten meer dan veertig beeldende kunstenaars in het werkgebied van Streekvereniging Zuidrand hun deuren open. Ze doen dit tijdens het evenement Atelier in Beeld, een nieuw jaarlijks open atelierweekend.

Filip Spoelders

Cultuurregio Zuidrand, een onderdeel van Streekvereniging Zuidrand, wil lokaal talent uit Kontich, Aartselaar, Edegem, Hove, Lint, Mortsel en Borsbeek in kaart brengen. Hierbij helpen initiatieven zoals Atelier in Beeld en Lokale Helden dat recent doorging.

“Deze activiteiten laten zien dat er veel talent in onze regio aanwezig is. Met de Cultuurregio Zuidrand willen we vanaf dit najaar dit talent beter in kaart brengen. Dat zullen we onder andere doen met een nieuwe website waar lokaal talent zich kan registreren. Zo kunnen zij zichzelf in de kijker zetten en vergroten we de kans om zich te tonen in eigen streek. Lokale organisatoren kunnen dit platform dan weer gebruiken om gemakkelijk lokaal talent te vinden voor hun event, buurtfeest of podium”, zegt Bart Seldeslachts als voorzitter van Streekvereniging Zuidrand.

De website zou in september gelanceerd worden. Ondertussen kunnen de kunstenaars zich gedurende deze drie dagen tonen. Tijdens een bezoek kunnen de gasten niet alleen de werken ontdekken, ze maken eveneens kennis met het atelier en de kunstenaar. Onder andere fotografen, schilders, keramisten, illustratoren, beeldhouwers en textielkunstenaars doen mee.

Alle deelnemers zijn terug te vinden op de website van Atelier in Beeld. In de regio doen bijvoorbeeld het nieuwe Atelier Kom Moi in Mortsel en Atelier 403 aan het Fort 5 van Edegem mee.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio