© rr

Rodeloopstraat wordt groener en veiliger

Merksem -

Om de Rodeloopstraat veiliger en groener te maken staan een aantal ingrepen gepland in de straat. Als de weersomstandigheden het toelaten starten de werken 17 mei. Er komen nieuwe plantenbakken en het verkeer wordt afgeremd.

Om de verkeersveiligheid in de straat te verhogen worden de kruispunten in de Rodeloopstraat met de Kruisbaanvelden, de Lupinestraat en de Klaverbloemstraat opnieuw aangelegd. Nieuwe verkeersplateaus remmen het verkeer af en verbeteren de oversteekbaarheid voor voetgangers en fietsers.

Onnodig verharde oppervlakten in de straat worden vervangen door een groene oppervlakken die water doorlaten. Ter hoogte van de kruispunten zorgen zes nieuwe plantvakken voor ontharding. Een deel van de bestaande, volledige verharde voetpaduitstulping ter hoogte van de inkom naar het Runcvoortpark maakt plaats voor een grote groenzone met een boom. In de straat maakt in totaal 300m² verharding plaats voor groen.

Aan de zijde van de sportterreinen komen in de voetpadzone ter hoogte van de verkeersplateaus fietsbeugels en zitbanken.

Het einde van de werken is voorzien in september.  

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio