©  ISOPIX

Eerste reekshoofd Alison Van Uytvanck strandt meteen in tweede ronde Karlsruhe, Greet Minnen out door corona

Alison Van Uytvanck (WTA 60) is vrijdag uitgeschakeld in de tweede ronde van het WTA 125-toernooi in het Duitse Karlsruhe. Het eerste reekshoofd verloor in drie sets van de Duitse Anna-Lena Friedsam (WTA 249).

Werner BourlezBron: BELGA

Na een wedstrijd van twee uur en 55 minuten moest Van Uytvanck met 7-6 (7/2), 6-7 (5/7) en 6-3 de duimen leggen voor haar tegenstander. De wedstrijd was donderdagavond stilgelegd in het begin van de derde set vanwege de invallende duisternis. 

Friedsam mag zich in de kwartfinales opmaken voor een ontmoeting met de Hongaarse Dalma Glafi (WTA 92), die donderdag de Chinese Lin Zhu (WTA 99) huiswaarts stuurde.

Greet Minnen (WTA 81) schopte het eveneens tot de tweede ronde, maar zag zich genoodzaakt forfait te geven voor haar duel tegen de Japanse Mai Hontama (WTA 128) vanwege een positieve coronatest. Daardoor moest ze ook verstek laten gaan voor de halve finale het dubbelspel. Van Uytvanck en de Russin Yana Sizikova stootten zo zonder te spelen door naar de finale. Daarin nemen ze het mogelijk op tegen Kimberley Zimmermann en de Poolse Katarzyna Piter.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio