Ekatarina en Aleks op hun ruim terras. 

Ekatarina en Aleks op hun ruim terras. © Filip Spoelders

Koppel heropent bekende horecazaak Hof van Rieth: “De naam is een begrip in de volksmond”

Mortsel -

Het pand op de hoek van de Molenlei en de Sint-Hathebrandstraat in Mortsel is opnieuw tot leven gekomen. Ekatarina Drezglova en Aleks Pergjegaj heropenden de bekende horecazaak Hof van Rieth.

Filip Spoelders

In dit gebouw op de grens met Edegem is sinds 1967 altijd een café of taverne geweest. In oktober 2020 kwam daar een einde aan nadat uitbaatster Bernadette ‘Bertje’ Wuyts na 41 jaar aan de vooravond van haar zeventigste verjaardag, enkele weken eerder dan gepland door nieuwe coronamaatregelen, de tapkraan had afgesloten. Een overnemer werd niet gevonden waardoor de zaak sindsdien leegstond.

Dankzij Ekatarina en Aleks kwam daar vrijdag verandering in. Ze gaven het interieur een opknapbeurt en namen plaats achter de toog. “Wij zijn afkomstig uit Wilrijk en hebben altijd in de horeca gewerkt. Ik ben onder andere restaurantverantwoordelijke geweest en heb in de keuken gewerkt. We wilden graag een eigen zaak en hebben veel panden bezocht. Op dit werd ik helemaal verliefd”, vertelt Ekatarina.

Het interieur werd stevig opgefrist.

Het interieur werd stevig opgefrist. © Filip Spoelders

Ze heeft er een band mee. “Ongeveer vijftien jaar geleden kwam ik hier geregeld met mijn vader. Ik ken Bertje zeker. Het is een eer om haar werk verder te zetten. Ondertussen heb ik haar nog gesproken en ze is erg tevreden dat Hof van Rieth opnieuw open is. Uiteraard behielden we de naam want het is een begrip”, zegt Ekatarina, die nog schoolliep in het Olve-college een beetje verder.

Verenigingen

Nu woont ze met Aleks naast Hof van Rieth dat ze als brasserie hebben heropend. “Iedereen is hier welkom. Met ons ruim terras liggen we in een toffe wijk tussen Edegem en Mortsel waar generaties elkaar kunnen ontmoeten. We hebben een darts en twee pooltafels in de zaal achteraan. Biljart- en kaartclubs of andere verenigingen ontvangen we eveneens met plezier.”

Het koppel wil verder investeren in de zaak. “In augustus sluiten we twee weken om de gevel te vernieuwen en nieuwe ramen te laten steken. Tegelijkertijd vernieuwen we de keuken. Vanaf dan zullen we eten bereiden. We gaan de typische Belgische kost zoals stoofvlees met frietjes serveren. Maar ook gerechten gelinkt aan onze roots willen we voorstellen. Zo is Aleks afkomstig uit Albanië en ik uit Kazachstan.”

Hof van Rieth is voorlopig iedere dag geopend vanaf 9u.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio