© rr

Hoe kan je mensen op de vlucht helpen in jouw buurt: infosessie legt aantal opties op tafel

Borgerhout -

Veel mensen willen zich inzetten voor mensen op de vlucht, maar weten niet altijd hoe. Daarom organiseert het district Borgerhout op woensdag 18 mei een infosessie in het districtshuis met als doel de drempel te verlagen en een aantal mogelijkheden op een rijtje te zetten.

Elien Van Wynsberghe

De oorlog in Oekraïne heeft een ontzettende golf van solidariteitsacties op de been gebracht. “Die solidariteit is hartverwarmend”, vindt Ben Van Duppen, districtsschepen van Diversiteit en Samenlevingsopbouw (PVDA). Onder het motto #plekvrij werd vanuit Vlaanderen ook de oproep gelanceerd om Oekraïense vluchtelingen tijdelijk een onderkomen aan te bieden. “Maar niet iedereen heeft die plaats. Bovendien merken we dat de drempel soms te hoog ligt. Daarom willen we dit moment aangrijpen om de solidariteit met alle vluchtelingen aan te moedigen en om de aandacht te vestigen op diverse, lokale vrijwilligersinitiatieven die zich inzetten voor mensen op de vlucht. Mensen van overal in de wereld”, aldus Van Duppen.

Daarom worden op woensdag 18 mei een handvol organisaties uitgenodigd die geïnteresseerde Antwerpenaars informatie komen verstrekken over allerhande lokale initiatieven waartoe ze een steentje kunnen bijgedragen. Komen zich voorstellen: het ‘community sponsorship’ bij Caritas International, Duo for a job, PSC Open Huis, de vrijwilligerswerking van het opvangcentrum in Deurne, de welzijnsschakels van Borgerhout en vzw Khabaz.

“Stuk voor stuk zijn dit prachtige projecten die al een tijd lopen en waarin de ontmoeting tussen mensen met een diverse achtergrond centraal staat”, zegt Joke Dillen van Caritas International. “Vertegenwoordigers van elk initiatief zullen eerst uitleggen wat ze precies doen. Daarna kan je aan tafel schuiven bij elk project, ontdekken hoe jij kan meewerken en je vragen afvuren.”

“Mensen op de vlucht: hoe help ik in mijn buurt?”: 18 mei van 19.30-21.30u, Moorkensplein 1.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio