Zanger Jay Thompson (midden) met muzikant Jiri Van der Parre en backing vocal Nel Black.

Zanger Jay Thompson (midden) met muzikant Jiri Van der Parre en backing vocal Nel Black. © rr

Coverzanger Jay Thompson verrast met eigen single ‘Sara’: “Een croonerstem met dancebeats”

Schelle, Wilrijk -

Zanger Jay Thompson (52) die veelal covers brengt van artiesten als Tom Jones en Joe Cocker, heeft met ‘Sara’ nog eens een eigen single uitgebracht. De crooner komt verrassend uit de hoek door de dance/pop-toer op te gaan. Hij bundelde daarvoor de krachten met muzikant Jiri Van der Parre uit Wilrijk.

Bart Roggeman

Jay Thompson, die nu in Schelle woont, staat al ruim dertig jaar op de planken en is bekend voor zijn diepe, lage stem. In het verleden bracht hij al enkele keren eigen werk uit, waaronder in 2000 nog in het Nederlands, maar met Sara hoopt de zanger weer nieuwe deuren te kunnen openbeuken.

Een toevallige ontmoeting op een benefiet voor de overstromingen in Wallonië heeft geleid tot een samenwerking met Jiri Van der Parre die het geheel van begin tot einde heeft gecomponeerd en geproduceerd. “Ik had nog muziek op de plank liggen waar ik graag iets mee wilde doen”, vertelt de muzikant. “Er zit veel gitaarwerk in, maar ik wilde dat graag ook een dance-vibe geven. Toen ik de stem van Jay hoorde, kreeg ik een inval voor deze ongewone combinatie van een croonerstem met dancebeats. We willen aantonen dat dit best ook mogelijk is.”

De zanger is heel opgetogen over het resultaat. “Het is een catchy nummer geworden. Voor dit project trad ik uit mijn comfortzone, maar ik heb er enorm veel plezier aan beleefd en ik ben er zeker van dat ik heel wat mensen aangenaam ga verrassen. Het was heel leuk weer eens iets anders te doen en deze mogelijkheden te ontdekken.”

Nel Black

Voor de tekst kreeg hij de hulp van zijn echtgenote Nelly, alias Nel Black, die ook als backing vocal in de single te horen is. Ze kwam ook met het voorstel van ‘Sara’. “Ik zat te zweten op een goede titel tot zij plaats afkwam met het voorstel van een vrouwennaam. Want veel hits hebben een vrouwennaam als titel”, lacht Jay.

Bij de nieuwe single maakte het drietal ook een bijhorende videoclip waarin zangeres Ziva figureert en waarvoor de buitenopnames - onder leiding van Marc Vanwelkenhuyzen - werden gedraaid op het domein van de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem. “De videoclip moet op allerlei online platforms voor nog meer weerklank zorgen. Want we hebben er bewust voor gekozen het nummer alleen digitaal uit te brengen.”

Sara is te beluisteren (en bekijken) op YouTube en onder meer op Spotify, Apple Music en Deezer.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio