Productiehuis SLAK organiseert De 50 uur van de Warande in oktober. 

Productiehuis SLAK organiseert De 50 uur van de Warande in oktober. © RR

Warande viert vijftigste verjaardag vijftig dagen en vijftig uur lang

Turnhout -

Provinciaal cultuurhuis de Warande bestaat dit najaar een halve eeuw. Er wordt feest gevierd met onder meer een goedgevuld programma, dat op 18 mei online komt, en een cultuurmarathon van vijftig uur, waaraan iedereen kan meedoen.

Wouter Adriaensen

In het seizoen 2022 - 2023 bestaat cultuurhuis de Warande vijftig jaar. De voorbereidingen voor het feest zijn al volop aan de gang. Woensdag 18 mei komt het programma voor volgend seizoen online, met namen zoals Philippe Geubels, Ruben Block, Hans Op de Beeck, De Mannschaft en Alex Agnew. Tussen de seizoenopener midden september en de echte verjaardag eind oktober wordt er vijftig dagen gevierd.

Miniproductiehuis SLAK van Adriaan Severins en Elena Peeters organiseert in het weekend van 14, 15 en 16 oktober de 50 uur van de Warande. Die cultuurmarathon wordt “een groot kunstfeest waar alle mogelijke expressievormen met elkaar in dialoog gaan. Samen organiseren we een groot verjaardagsfeest dat hulde brengt aan de afgelopen vijftig jaar en een blik richt naar de toekomst door een platform te geven aan wat Turnhout en de Kempen nog allemaal te bieden hebben.”

Om de vijftig uur gevuld te krijgen is SLAK op zoek naar iedereen tussen de 5 en 105 die een kwijt wil, van startend professioneel kunstenaar tot ervaren hobbyist, van honderdkoppig ensemble tot kind met een diabolo. Zij kunnen zich tot en met donderdag 2 juni inschrijven om op woensdag 8, vrijdag 10 of zaterdag 11 juni hun plannen uit de doeken te doen. Daarna legt SLAK de puzzel voor de kunstmarathon midden oktober.

www.warande.be

MEER OVER

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio