De 45-jarige vrouw spuwde naar AA Gent-speler Joseph Okumu. 

De 45-jarige vrouw spuwde naar AA Gent-speler Joseph Okumu. ©  RR

Politie identificeert KV-supporter (45) die naar AA Gent-speler spuwde: voetbalcel beslist over straf

Mechelen -

De politie heeft een 45-jarige Mechelse geïdentificeerd als de KV-supporter die eerder deze week naar AA Gent-speler Joseph Okumu spuwde. Tegen de vrouw is ook een proces-verbaal opgesteld.

Sven Van Haezendonck

Het incident van afgelopen dinsdag, waarbij de Malinwa-fan naar de Gentse speler spuwde, zorgde voor veel ophef op sociale media. Daar werd het druk becommentarieerd. KV Mechelen kwam meteen met een reactie en veroordeelde het gedrag publiek. “Dit hoort niet thuis in ons voetbalstadion, in geen enkel voetbalstadion.”

De veiligheidsdienst van KV informeerde ook de politie Mechelen-Willebroek over het incident. “In samenwerking met de club hebben we de supporter kunnen identificeren. Het gaat om een 45-jarige dame uit Mechelen die op regelmatige basis de wedstrijden bijwoont”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Ook pv voor Facebook-commentaar

Inspecteurs stelden een proces-verbaal ‘voetbalwet’ op. Dat maken ze over aan de Voetbalcel van Binnenlandse Zaken, die vervolgens zal beslissen over de straf voor de supporter in kwestie. ”KV Mechelen behoudt ook nog de mogelijkheid zelf een sanctie op te leggen aan de dame”, legt Van de Sande uit.

Ook een persoon die op Facebook voor racistische commentaar zorgde na het incident gaat niet vrijuit. Ook daarvoor werd een proces-verbaal opgesteld.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL