Niets dan blije gezichten bij Grobbendonk na de zege tegen Meerle. “We waren echt wel gebrand op die kwalificatie”, klonk het bij doelpuntenmaker Ben Baeten. 

Niets dan blije gezichten bij Grobbendonk na de zege tegen Meerle. “We waren echt wel gebrand op die kwalificatie”, klonk het bij doelpuntenmaker Ben Baeten. © mpics

Zeven dolle minuten bezorgen Ben Baeten en Grobbendonk kwalificatie tegen Meerle: “Na onze vierde goal was de zege helemaal binnen”

Grobbendonk is erin geslaagd om Meerle uit de eindronde te wippen. Nadat de thuisploeg drie goals uitliep, leek de partij gespeeld. Maar Meerle toonde karakter en maakte de match terug spannend. Het sneuvelde uiteindelijk met 4-2-cijfers, maar niet zonder een groot hart te tonen.

Marc Kempen

“We hadden afgesproken om Meerle goed vast te zetten en de verdediging in de problemen te brengen”, zei Ben Baeten, een van de doelpuntenmakers voor Grobbendonk. “Dat lukte aardig maar tegelijkertijd gaven we zelf ook te veel weg. Het ging op en neer tot we beter in ons spel kwamen. Plots vonden we elkaar blindelings en vlogen de ballen binnen. Eerlijk gezegd, bij 3-0 dacht ik zelf ook dat de kwalificatie binnen was. Maar we kenden ook een beetje pech omdat Meerle scoorde na twee mislukte voorzetten. We moesten terug aan de bak. Die vierde goal viel gelukkig snel en toen was de zege wel helemaal binnen. Dat voelde je ook bij de spelers van Meerle. We vergaten enkele keren om de omschakeling goed uit te spelen maar de winst was sowieso binnen.”

Opdracht volbracht en een ronde verder? “Zo zien we het ook. We waren echt wel gebrand op die kwalificatie. We spraken intern in de groep over deze eindronde. Daaruit bleek dat iedereen volledig voor de promotie wil gaan. De eerste stap is in ieder geval gezet”, besloot het jeugdproduct van Grobbendonk.

Bij Meerle zorgde Rens Van Gog voor twee goals maar dat volstond niet om een ronde verder te gaan. “Jammer genoeg lieten we in de openingsfase twee uitstekende kansen liggen, ook ik. Als we daar op 0-1 komen, krijgen we zeker een andere match. Nu gaven we in enkele minuten alles weg. Eén zwakke fase in de match zorgde voor het verlies. We hebben er nog alles aan gedaan om terug te komen, maar die vierde goal was er teveel aan. Dit is toch wel vervelend. Promotie was geen must maar we hadden toch nog graag even doorgegaan”, knikte de 19-jarige Van Gog.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio