©  AP

Jimmy Butler heeft het gedaan! NBA-vedette leidt Miami Heat naar finale van Eastern Conference

Miami heeft zich donderdag als eerste team geplaatst voor de finale van de Eastern Conference in de NBA. De Heat won met 90-99 van Philadelphia en behaalde zo een beslissende vierde overwinning tegen de Sixers.

Werner BourlezBron: BELGA

Jimmy Butler leidde de bezoekers met 32 punten en 8 rebounds naar de zege van de kwalificatie (4-2). Aan de overzijde kenden sterkhouders Joel Embiid (20 punten, 12 rebounds) en James Harden (11 punten, 9 assists) geen topavond. 

Miami neemt het in de eindstrijd van de oostelijke conference op tegen titelverdediger Milwaukee of Boston. De Bucks leiden met 3-2 en kunnen zich vrijdagavond voor eigen publiek verzekeren van een finaleticket. 

In de halve finale van de Western Conference tussen Phoenix en Dallas komt er een beslissende zevende wedstrijd. De Mavericks haalden het donderdagavond in eigen huis met 113-86 van de Suns en maakten zo 3-3 gelijk.

De Sloveen Luka Doncic was zoals zo vaak de sterkhouder bij Dallas. Hij maakte 33 punten, plukte 11 rebounds en deelde 8 assists uit. Phoenix, het beste team uit de reguliere competitie, heeft zaterdag in de beslissende laatste wedstrijd het thuisvoordeel.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio