AJ Brodeur scoort voor Kangoeroes Mechelen.

AJ Brodeur scoort voor Kangoeroes Mechelen. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Wat een antwoord na thuisnederlaag: Kangoeroes verplettert Leuven (40-86)

Wat een reactie van Kangoeroes Mechelen! De Maneblussers wonnen na een collectieve demonstratie de tweede wedstrijd van de halve finales van de play-offs en veegden het thuisverlies meteen uit. De bordjes hangen weer in evenwicht, ­Kangoeroes Mechelen heeft opnieuw het thuisvoordeel en het mentale overwicht.

Patrick ceulemans

Zo mooi de demonstratie van de Mechelaars was, zo zwak ­waren de prestaties van Leuven en van Sportoase. In het slotkwart viel de verlichting immers verschillende keren uit.

“Dit is mooi, maar het staat nog altijd maar 1-1”, aldus coach Kristof Michiels. “We mogen vooral niet gaan zweven. Zaterdag moeten we bevestigen in de eigen Winketkaai.”

Een goed gevulde Sportoase was klaar om Leuven naar een 2-0 te schreeuwen, maar dat was buiten. Kangoeroes ­Mechelen gerekend. De selectie van coach Kristof Michiels kwam bijzonder scherp aan de opworp. Vanuit een strakke ­defense walsten de Mechelaars over Leuven: 10-30 na het ­eerste kwart.

“Leuven reageerde wel in het tweede kwart, maar wij bleven geconcentreerd en hielden het overzicht”, analyseerde ­Michiels. “Een remonte van de Leuvenaars was daardoor niet mogelijk.” Bij 20-40 was de twintiger al een feit en Domien Loubry en co stoomden door naar 26-44 halfweg. In de eerste twee kwarts scoorden maar liefst acht Kangoeroes die ook nog eens zes op dertien ­bommen dropten.

Wie dacht dat Leuven na de rust scherp uit de kleedkamer zou komen, kwam bedrogen uit. Geen snelheid, balverliezen en een schabouwelijke afwerking. Het werk van de strakke ­Mechelse verdediging. De ­Amerikaan AJ Brodeur en Mattias Palinckx waren ijzersterk in the paint en bij 34-64 was de ­dertiger een feit.

Na vier minuten in het slotkwart ging niet alleen bij ­Leuven, maar ook in de Sport­oase het licht uit. Uiteindelijk werd de wedstrijd met ver­lichting op halve kracht toch volledig af­gewerkt. Coach ­Kristof Michiels gunde de volledige selectie speeltijd en kon vooral key­players als Domien Loubry en Myles extra rust ­geven. Belangrijk met het oog op de partij van zaterdag. Als Kangoeroes ­Mechelen ook dan wint, komt een historische eerste titelfinale wel heel dichtbij.

LEUVEN: Willems 4, Heath 4, Allen 10, Boxus -, Cebasek 8, Vanderhaegen 0, McGlynn 4, Young 6, Stimant 0, T. Nunes Santos Cruz 4.

KANGOEROES MECHELEN: Stephens 13, Loubry 5, Gysbrechts 3, Van Buggenhout 5, Kotrulja 0, Mennes 2, Alston 8, Foerts 9, Palinkcx 23, Waleson 6, De Clercq 0, Kotrulja 0.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio