©  EPA-EFE

Rafael Nadal moet vroegtijdig koffers pakken in Rome en had “opnieuw veel pijn” aan zijn voet

Rafael Nadal (ATP 4) kent allesbehalve een vlekkeloze voorbereiding op het grandslamtoernooi van Roland Garros. Ook op het Masters 1000-toernooi van het Italiaanse Rome (gravel/5.415.410 euro) moest hij donderdagavond vroegtijdig zijn koffers pakken. De achtste finales tegen de Canadees Denis Shapovalov (ATP 16) bleken het eindstation.

Bron: BELGA

Nadal won de eerste set nog overtuigend met 1-6, maar Shapovalov rechtte de rug met 7-5 en 6-2 in de daaropvolgende sets. De Spaanse gravelkoning boette in de twee laatste sets zienderogen aan niveau in, hij had moeite om zich te verplaatsen. Nadal lijdt aan een chronische voetblessure die hem in augustus vorig jaar verplichtte een punt te zetten achter zijn seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Shapovalov mag nu in de kwartfinales proberen opboksen tegen de Noor Casper Ruud (ATP 10), die de Amerikaan Jenson Brooksby (ATP 38), de killer van David Goffin (ATP 48), afhield in zijn partij in de derde ronde.

“Opnieuw veel pijn”

“Ik heb me niet geblesseerd, ik ben een speler die met deze blessure leeft. Dat is niet nieuw. Het is daar...”, vertelde Nadal na de wedstrijd.

De Spanjaard sukkelt al jarenlang met de ziekte van Müller-Weiss, een complexe voetafwijking die wordt gekenmerkt door chronische pijn. In augustus vorig jaar moest hij vanwege hevige pijn vroegtijdig een punt zetten achter zijn seizoen.

Begin dit jaar vierde Nadal zijn rentree. Op de Australian Open veroverde hij meteen zijn 21e grandslamtitel, een record. In maart bereikte de Spanjaard de finale in Indian Wells. Door een blessure aan de ribben volgde opnieuw een periode van inactiviteit, tot het Masters 1000-toernooi van vorige week in Madrid. Daar sneuvelde Nadal in de kwartfinales.

“Helaas is mijn dagelijks leven moeilijk. Toch doe ik mijn best. Natuurlijk, soms is het moeilijk voor mij om de situatie te aanvaarden. Het is soms frustrerend als ik een paar dagen niet normaal kan trainen,” zei Nadal donderdag. “Vandaag begon het weer pijn te doen in het midden van de tweede set, het werd ondraaglijk.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio