Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dochter Ed Kooyman schrijft lied over aanschuiven in Kennedytunnel

Wommelgem, Antwerpen -

Lien Kooijman, dochter van de bekende Antwerpse volkszanger Ed Kooyman, heeft een fris nummer geschreven over de files in de Kennedytunnel. Een herkenbare ergernis voor elke Antwerpenaar. “Vroeger stoorde ik me al aan de drukte in de Kennedytunnel, maar sinds we een kindje hebben is stilstaan in de Kennedytunnel helemaal een frustratie geworden.”

Lien Kooijman woonde jarenlang samen met haar man Bart Vanpeteghem in de Westhoek. Nu ze vorig jaar teruggekeerd is naar haar roots in Wommelgem, is de Kennedytunnel nog meer een steen der aanstoots geworden. “”We springen wel eens binnen”, zeggen we soms tegen de familie van Bart die in West-Vlaanderen woont. De Farwest van België: dat gaat dan over iets van een honderd kilometer. En meestal is het overal vlot verkeer, tot je in de omgeving van de Kennedytunnel komt.”

Vroeger vond Lien het al vreselijk om aan te schuiven. “Maar nu we een kindje hebben, is het nog veel erger geworden. Intussen is ons kindje drie, maar toen het nog een baby was moesten we altijd hopen dat het sliep tegen dat we aan de Kennedytunnel kwamen.”

Zoals alle Antwerpenaars, heeft Lien het over de Kennedytunnél, met klemtoon op de laatste klinker. Toch is het zeker geen zuur nummer, veeleer vrolijk en fris. Er steekt ook relativeringsvermogen in. Ze verwijst dat ze onderweg in die files soms aan het mijmeren slaat en denkt aan al die mensen uit vreemde landen die ook mee staan aan te schuiven, en die misschien op zoek zijn naar een nieuwe thuis om ergens te wonen. O ja: de Konijnenpijp komt er ook in.

Lien Kooijman schreef zowel tekst als muziek en nam alles op in de homestudio in Wommelgem, samen met haar man Bart Vanpeteghem, Alex Jacxsens en Lee Fonteyn. De nieuwe single Kennedytunnel is te beluisteren en te streamen op Spotify.

kma

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio