Georgië wereldkampioen! 

Georgië wereldkampioen! © rr

Georgië wint voor het eerst in de geschiedenis WK-voetbal (in Te Boelaerpark)

Borgerhout -

Er werd hard gestreden, donderdag in het Te Boelaerpark. 395 leerlingen van tien Borgerhoutse scholen speelden in meer dan zestig teams hun eigen versie van het WK voetbal. En voor het eerst in de geschiedenis kon Georgië zich tot wereldkampioen kronen.

Elien Van Wynsberghe

De achtste editie van het Borgerhoutse scholenvoetbaltornooi stond dit keer volledig in het teken van het WK voetbal, dat eind november in Qatar van start gaat. Elk team vertegenwoordigde een land en streed onder de vlag van datzelfde land. In de voormiddag werden de kwalificaties gespeeld, ’s namiddags vond het eigenlijke tornooi voor de titel plaats.

Futsal Topsport Antwerpen en Kras Sport leverden de scheidsrechters om de wedstrijden in goede banen leiden. Er werd fel gestreden, alle spelers gingen tot het uiterste maar uiteindelijk konden er maar drie bekers worden uitgereikt. Eén voor de grote winnaar van het WK en twee fairplaybekers. Ecuador en Egypte werden beloond voor hun sportieve spel, maar dé enige echte wereldkampioen was voor het eerst in de geschiedenis van het mondiale voetbal Georgië!

“Naar jaarlijkse traditie namen verschillende scholen uit Borgerhout het tegen elkaar op in een scholentornooi. Naast het sportieve aspect streven we hiermee ook naar verbinding en inclusie. Dit is een ideale gelegenheid voor scholieren om elkaar, op en naast het veld, te ontmoeten. Dat we in Borgerhout met gemengde ploegen spelen, kan ik alleen maar toejuichen”, zegt een tevreden districtsschepen van Sport Mariam El Osri (Groen).

De Fairplaybekers gaan naar Ecuador en Egypte.

De Fairplaybekers gaan naar Ecuador en Egypte. © rr

 

 © rr

 

 © rr

 

 © rr

r

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio