Kinderen uit Essen zingen oude volksliedjes. © RR

Antwerpse kinderen zingen volksliedjes rond schilderij van Pieter Bruegel met muzikante Hilde Frateur

Mortsel, Essen -

Oudere volksliedjes zingen en uitbeelden, kan zeker tof zijn. Dit bewijst muzikante Hilde Frateur die de afgelopen dagen klassen in onder ander Mortsel en Essen bezocht om dit te tonen.

Filip Spoelders

Zingen met Bruegel is een zangproject dat Studiecentrum Vlaamse Muziek en het Algemeen Nederlands Zangverbond hebben opgericht in samenwerking met de Vlaamse overheid. Centraal staat onder andere het schilderij Nederlandse Spreekwoorden van Pieter Bruegel de Oude.

Liedjes van grootouders

Muzikante Hilde Frateur uit Kessel was met dit programma de afgelopen dagen op pad in enkele Antwerpse scholen zoals in Essen en bij De Zeppelin in Mortsel. “Met het zingen en vaak uitbeelden van traditionele liedjes die onze grootouders ons leerden, geven we de traditie en de kracht van het zingen in onze moedertaal aandacht”, vertelt Hilde.

Spektakel Rivierenhof

Hoe dit klinkt, kunnen de geïnteresseerden op donderdag 23 juni in het Rivierenhof ontdekken. “Tijdens een groots slotspektakel op 23 juni komen veel schoolkinderen samen in OLT Rivierenhof waar ze met de ganse Bruegelband de liederen gaan zingen.”

In Het Netepaleis volgt nog een Bruegelkamp. © RR

Scholen die er bij willen zijn, kunnen een bericht sturen naar info@zingenspeel.be. Kinderen die er niet bij kunnen zijn, leven zich misschien uit tijdens het Bruegelkamp. Dit organiseert Hilde van 23 tot en met 26 augustus in haar Netepaleis in Kessel. “De kinderen komen zingen en spelen zoals vroeger. In het natuurdomein verloopt alles op een duurzame manier in een tijd waar plastic nog niet bestond.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners