©  BELGA

Gisteren kon hij nog niks zeggen, vandaag officieel: Alfred Schreuder verlaat Club Brugge om trainer te worden bij Ajax

Na de gewonnen topper tegen Union wilde Alfred Schreuder nog niets kwijt over zijn toekomst, maar een dag later is het officieel: de Nederlander verlaat Club Brugge voor Ajax. In Amsterdam zette hij zijn krabbel onder een contract tot 2024, met een optie op een derde seizoen.

Vincent Van Genechten

“Hoofdtrainer worden bij Ajax is eervol en voor mij een geweldige kans, die ik met beide handen aangrijp. Ik vind het daarnaast ook erg leuk om terug te keren, want in de anderhalf jaar die ik bij Ajax werkte heb ik het enorm naar mijn zin gehad bij de club”, aldus Schreuder, die eerder anderhalf jaar actief was als assistent bij de kersverse Nederlandse kampioen. “Ik wil in Amsterdam graag prijzen winnen met een team dat attractief voetbal speelt. Met een goede balans tussen ervaren topspelers en de vele grote talenten. Maar eerst wil ik met Club Brugge het seizoen succesvol afsluiten. Afscheid nemen met de hoofdprijs, dat is erg belangrijk en ik zal er alles aan doen om dat te bewerkstelligen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Alfred staat bij ons bekend als een tactisch sterke trainer met goede en veelzijdige oefenstof. Hij heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan als hoofdtrainer en als assistent-trainer bij topclubs in verschillende landen en competities”, stelt Edwin van der Sar. “We hebben er veel vertrouwen in dat hij de weg die wij met Ajax enkele jaren geleden zijn ingeslagen een goed vervolg kan gaan geven. Zowel in de Eredivisie als in de UEFA Champions League. Het doet me ook goed dat we nu duidelijkheid hebben over deze belangrijke positie binnen de club. De komende periode zal de selectie voor volgend seizoen verder vorm gaan krijgen. Daar zijn Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar, die ook met Alfred spraken, druk mee bezig.”

De 49-jarige Schreuder was sinds deze winter coach van Club Brugge. De Nederlander was voordien aan de slag bij Twente en Hoffenheim alsook assistent-trainer bij FC Barcelona en Ajax. Hij keert na dit seizoen dus terug naar Ajax als hoofdcoach.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Club Brugge

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL