Ann Kersemans uit Lille staat met een lading verse groenten bij de weide met Kempense heideschapen. 

Ann Kersemans uit Lille staat met een lading verse groenten bij de weide met Kempense heideschapen. © RR

Ann ‘Kersvers’ Kersemans verdeelt bioproducten recht van het veld: “Ik stel zelf groentepakketjes samen”

Lille -

Ann Kersemans (41) uit Lille wil zo veel mogelijk mensen laten genieten van biogroenten die recht van het veld komen. Met haar onderneming Kersvers is ze aan haar woning gestart met de verkoop van hapklare slaatjes en soepen van biogroenten. “Ik organiseer woensdag een biologisch picknickbuffet naast de lammetjes in onze wei”, legt Ann Kersemans uit.

Bart Van den Langenbergh

Samen met haar man Jeroen Engels (45) en hun kinderen Pelle (10) en Nina (8) houdt Ann Kersemans in de Eikenlaan in Lille een kleine hobbyboerderij draaiende met Kempense heideschapen, Kempense hoentjes en twee border collies.

“Enkele dagen per week draai ik ook mee in de bioboerderij De Kijfelaar in Noorderwijk (Herentals, red.). Lekker en gezond eten, is ook een van mijn passies”, vertelt Ann Kersemans, tevens gemeenteraadslid voor Inzet in Lille. “Onlangs ben ik gestart met mijn project Kersvers. Ik wil via Kersvers iedereen laten kennismaken met de kwaliteit, de smaak en het duurzame aspect van verse biogroenten van de boer uit de buurt. Een deel van de geoogste groenten van De Kijfelaar verwerk ik zelf tot groentepakketjes, soepen, spreads en hummus.”

Ann Kersemans en haar dochter Nina promoten Kersvers aan hun woning in de Eikenlaan in Lille.

Ann Kersemans en haar dochter Nina promoten Kersvers aan hun woning in de Eikenlaan in Lille. © RR

Automaat

De verse producten zijn sinds kort ook verkrijgbaar in een automaat aan de woning van het Lilse gezin. Vanaf 1 juni hoopt Ann Kersemans alle producten in het gamma te kunnen aanbieden. “Momenteel staan volop asperges in de etalage. Ik geef tips mee om zelf een volledig menu, zoals asperges à la flamande, te bereiden. Zo verkoop ik naast asperges van een bioboer ook potjes met gehakte verse peterselie en eitjes van onze kippen. Maar ook alle ingrediënten voor een slaatje van geitenkaas en appels kan je bij Kersvers vinden”, zegt ze.

Via een automaat kan iedereen de klok rond verse producten komen halen bij Kersvers in Lille.

Via een automaat kan iedereen de klok rond verse producten komen halen bij Kersvers in Lille. © RR

Verse asperges, eitjes, peterselie en biogeitenkaas met spek zijn verkrijgbaar in de automaat van Kersvers in Lille. 

Verse asperges, eitjes, peterselie en biogeitenkaas met spek zijn verkrijgbaar in de automaat van Kersvers in Lille. © RR

Picknick naast lammetjes

Tijdens de Week van de Korte Keten, die loopt van zaterdag 14 mei tot en met zondag 22 mei, wil Ann Kersemans nog een extra inspanning doen. Op woensdag 18 mei van 12u tot 16u organiseert ze aan haar woning in de Eikenlaan een picknick naast de lammetjes. “Gezinnen met kinderen kunnen op de oprit tussen de automaat en de weide komen picknicken met het geblaat van lammetjes op de achtergrond”, zegt Ann Kersemans. “De voorbije weken zijn er elf lammetjes geboren, waardoor er momenteel negentien schapen in onze weide staan.”

Geïnteresseerden kunnen zich nog inschrijven voor de picknick met biologische producten. Volwassenen betalen hiervoor 15 euro per persoon. Voor kinderen jonger dan 5 jaar kost de picknick 5 euro.

www.kersverslille.be, kersemans.ann@gmail.com

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio