De erg diverse cast waarmee Hert Vaarthteater ‘Armandus de Zoveelste’ met groot succes op de planken brengt. © JAA

Vaarttheater speelt stuk van Dimitri Leue tien keer voor volle zaal

Schoten -

Het Vaarttheater is wel erg stevig uit de startblokken geschoten na corona. Alle voorstellingen van ‘Armandus de zoveelste’, een stuk van schrijver, acteur en televisiepersoonlijkheid Dimitri Leue, waren volledig uitverkocht nog voor het stuk in première ging.

En dat gretige publiek wordt in het gezellig theatertje bij de vaart niet ontgoocheld. Regisseur Christel Lammens levert met de hulp van Leonie Candeau goed werk. Ook Anja Grupping, voorzitter Bruno Vissers, Ils Wouters, Bart Soetewey en nog wel tien andere acteurs en actrices van alle leeftijden draven op in deze gekke komedie. Die vertelt het verhaal van de vrouw van Koning Armandus de Zoveelste, die in een onverklaarbare slaap is gesukkeld. Een sprookje eigenlijk, maar dan één met een gekke twist.

De jongste van de cast is nog maar net tien jaar geworden, maar er staan ook zestigers op de scène. Er wordt gespeeld, gedanst en er komen zelfs mooie poppen aan te pas. “Het hele decor en alle rekwisieten werden vervaardigd in ‘eigen huis’. Bart, Christel en Leonie maakten een echte draak en vrolijke kabouters… en er zijn de mooie, nieuwe kostuums”, vertelt Nancy Peeters, secretaris van Het Vaarttheater.

De negen voorstellingen, die tot half mei op de scène worden gebracht, zijn allemaal uitverkocht. Maar theaterliefhebbers kunnen alsnog hun kans wagen voor de paar vrije plaatsen voor de intussen geplande extra voorstelling van vrijdag 20 mei. (jaa)

Website Vaarttheater

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners