©  ISOPIX

Naast zanger is Gene Thomas nu ook kunstenaar en lanceert hij expo: “Ik hoop dat het wat in de smaak gaat vallen”

Heel lang veroverde Gene Thomas (49) de Vlaamse muziekwereld. Eerst met X-Session, daarna als soloartiest. Nu waagt hij ook zijn kans als kunstenaar met een tentoonstelling dit weekend in Herentals. “Ik beleef er zoveel plezier aan.”

debn

De kunstwereld is groot, dacht Gene Thomas, dus stortte de man van Kristel Verbeke zich volledig op het maken van kunst. “Enkele jaren geleden kreeg ik de vraag om met andere BV’s iets te maken voor een kunstveiling. We moesten van nul beginnen en ‘er iets moois van maken’. Sindsdien heb ik de microbe te pakken en besloot ik er meer mijn weg in te zoeken”, laat de gewezen zanger van X-Session weten aan Het Laatste Nieuws.

Pop-, recycle- en street-art

Met wat hij noemt “pop-, recycle- en street-art” vond Thomas zijn gading. Van dingen die je niet meer gebruikt een kunstwerk maken tot schilderen zoals Andy Warhol. Zo ontwierp de zanger zijn eigen albumhoes voor Omsingeld van stukjes vinyl. “Ik schilder graag en de andere keer doe ik iets met vinyl of metaal. De hoes van Omsingeld typeert helemaal wat ik wil uitstralen.”

(Lees hieronder verder)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ziet de zanger dan een vergelijk tussen muziek maken en kunst? “De ene keer heb ik bijzonder veel inspiratie en de andere keer zie ik voor maanden mijn atelier niet. Dat is helemaal zoals met het schrijven van nummers.”

Eigen expositie

En dan is er nog de tentoonstelling dit weekend in Herentals, die Thomas zelf organiseert. “Er zullen ook nog werken zijn van vier andere artiesten, hoor. Het is vooral ook de bedoeling om thuis wat plaats te maken, want de muren hangen zo goed als vol. Ik ben wel benieuwd wat de mensen ervan gaan vinden. Wat voor de ene mooi is, is voor de andere lelijk. Maar iedereen mag mij eerlijk zijn of haar mening geven, al hoop ik vooral dat het in de smaak valt natuurlijk”, zegt de kunstenaar lachend.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio