Hondeweide aan het Schoolplein in Brecht-centrum. “een zakdoek groot”, meent Vlaams Belang. 

Hondeweide aan het Schoolplein in Brecht-centrum. “een zakdoek groot”, meent Vlaams Belang. © Elke Lamens

Waar blijft die hondenweide op De Merel? Vlaams Belang wil snel een hondenbos in Sint-Job

Brecht -

Vlaams Belang Brecht is het wachten op een hondenlosloopgebied beu. Op de gemeenteraad vanavond dringen fractieleidster Marianne Van den Lemmer en raadslid Patrick Van Assche er nogmaals op aan. De fractieleidster stelt op de gemeenteraad vanavond zelf een locatie voor een hondenbos in Sint-Job voor.

“Deze maand zijn in het Antwerpse opnieuw verschillende nieuwe hondenlosloopgebieden ingehuldigd. Drie legislaturen al vraagt Vlaams Belang om een losloopgebied voor honden in onze gemeente”, benadrukt Van den Lemmer.

“Buiten een paar hondenweides van een zakdoek groot, staat Brecht nog steeds nergens. Er zijn nochtans verschillende mogelijkheden vlakbij en meteen bruikbaar met een miniem kostenplaatje . Een omheining, een paar bankjes, twee poortjes, een afvalbak, een bord met de ‘spelregels’ (droedels oprapen..), meer hoeft dat niet te zijn.”

De inrichting van een hondenbos hoeft niet veel te kosten, met hekjes en een paar bankjes, volgens Vlaams Belang.

De inrichting van een hondenbos hoeft niet veel te kosten, met hekjes en een paar bankjes, volgens Vlaams Belang. © Elke Lamens

Fit-o-meter en hondenbos

De fractieleidster stelt zelf een prachtig stukje bos voor in Sint-Job, eigendom van de gemeente, tussen voetbalclub KFC Sint-Job in de Sportveldlaan en manege De Heydeponys in de Ontspanningslaan.

“Aan de rand van dat bos loopt een ‘Fit-o-meter’ die zelden worden gebruikt. Wel vond ik aan die toestellen al meerdere keren spuiten en drugs-gerelateerde rommel. Wat meer toezicht door bezoekers kan daar geen kwaad. Het bos leent zich uitstekend als ‘Hondenbos’. Bomen kappen hoeft niet. Nu al gebruiken heel wat baasjes het bos, maar officieel mogen de honden er niet loslopen”, benadrukt ze.

Op deze locatie op domein De Merel plant de gemeente een hondenlosloopgebied. Inspecteurs van ANB lieten de inrichting ervan stilleggen.

Op deze locatie op domein De Merel plant de gemeente een hondenlosloopgebied. Inspecteurs van ANB lieten de inrichting ervan stilleggen. © Elke Lamens

Hondenweide op De Merel?

Van den Lemmer ziet hierin een groot voordeel tegenover de geplande hondenweide in domein De Merel. “De inwoners van Sint-Job kunnen er te voet naartoe en moeten zich niet verplaatsen naar De Merel. Over die hondenweide daar blijft het stil.”

“Voor wie er toch niet te voet terechtkan, heeft op de dagen dat er niet wordt gevoetbald veel parkeerruimte. Omwonenden zijn er bijna niet. En wie heeft er nu hinder van honden die in het bos spelen? Het gebeurt er nu overigens al.”

Vlaams Belang vraagt dat de gemeente de mogelijkheid en kosten onderzoekt om hier snel een Hondenbos-losloopgebied in Sint-Job te realiseren. “Uiteraard zijn ook andere plaatsen in de gemeente geschikt, maar zoals al vastgesteld : Brecht staat nergens vergeleken met de ons omringende gemeenten.”

 (ella)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio