Beuling & Blues, een ander muziekje dan de koeien gewend zijn.  

Beuling & Blues, een ander muziekje dan de koeien gewend zijn.  ©  RR

Festival Beuling en Blues eet Konfijt op

Boechout -

De organisatoren van het culinair festival Konfijt in Boechout komen met een nieuw, gelijkaardig concept: Beuling en Blues. “Met Konfijt wilden we stoppen op een hoogtepunt, maar het culinaire patrimonium moeten we blijvend beschermen”, verklaart mede-organisator Wouter Keersmaekers.

Johan Van Baelen

In feite is het de vzw Angelique, van Tom Adriaensen en Tim Vanoystaeyen en de neven Wouter en Stienus Keersmaekers, die vier tweejaarlijkse edities van Konfijt organiseerde. “Bij de laatste editie in 2019 hadden we 1.300 gasten. Daarom hebben we beslist om op een hoogtepunt te stoppen”, zegt Wouter Keersmaekers.

Maar gebeten door de muzikale microbe zat het kwartet al snel aan een of andere toog door te bomen over een opvolger. Dat wordt dan Beuling & Blues, een concept dat weinig uitleg behoeft. “We willen opnieuw een midzomerfeest in open lucht. Dat doen we met blues omdat die muziekstijl de basis is van de moderne muziek. Daarnaast blijven we ook in het zog van Konfijt werken aan het behoud van ons culinair patrimonium. En wat is er nu typischer voor onze keuken dan een beuling of bloedworst? Overal in Europa bestaat dat, zij het onder steeds andere namen.”

Vier soorten

We brengen vier soorten beuling naar Beuling & Blues en allemaal worden ze artisanaal vervaardigd door leerlingen van de PIVA-hotel- en restaurantschool. Naast de klassieke zwarte pens kregen de leerlingen van chef-kok Wouter Keersmaekers het recept van de boudin de Liège, de witte pens die met kalfsvlees, brood, melk en eieren wordt gemaakt. “De glutenvrije maken we met kip, groene kool en hazelnoot en onze vegetarische beuling is er eentje met linzen en rode biet. Als extra geven we nog een Bloody Boskoop Burger, een hamburger die Wouter ontwikkelde, met beuling en appels. Ten slotte mag het bladerdeegtaartje met beuling niet ontbreken.

Chef-kok Wouter Keersmaekers (rechts) en zijn souschef Jonas draaien witte pensen. 

Chef-kok Wouter Keersmaekers (rechts) en zijn souschef Jonas draaien witte pensen. ©  RR

Het festival vindt plaats op De Bessem, een van de terreinen van het Sfinks Festival, op zondag 26 juni. Oh ja, om dat alles door te spoelen, doen die van Angelique beroep op plaatselijke brouwers, de Vleesmeester Brewery, De Keukenbrouwers, De Mortselarij en Tall Poppy Brewing Company. Speciaal voor de gelegenheid is er ook een nieuw biertje gemaakt, de Bittere Blues.

www.konfijt.be, De Bessem, 26 juni.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio