Meer dan zeventig standhouders vullen Heuvelhal met vacatures op 17 mei. 

Meer dan zeventig standhouders vullen Heuvelhal met vacatures op 17 mei. © Elke Lamens

Aanbod Regiojobbeurs diverser met maatwerkbedrijven en vacatures voor ouderen en anderstaligen

Essen -

Wie werk zoekt in de eigen regio mag aan de Regiojobbeurs op dinsdag 17 mei niet voorbijgaan. In de Heuvelhal verzamelen dan meer dan zeventig standhouders. Voor het eerst staan daar ook maatwerkbedrijven bij.

Er is voldoende werkgelegenheid in de eigen regio. De ruim zeventig standhouders die present tekenen op de Regiojobbeurs verklappen dat al. Voor het eerst zitten daar ook vier maatwerkbedrijven bij. Het gaat om beschutte en sociale werkplaatsen. Op die manier wil Essen inzetten op diversiteit en gelijke kansen.

“Eind vorig jaar stemde de Essense gemeenteraad in met ons voorstel om de regionale jobbeurs diverser te maken”, stelt raadslid Jan Suykerbuyk (CD&V). Hij diende het voorstrel in samen met partijgenote Liesje Van Loon.

“Als gemeente hoor je een gelijke kansen- en diversiteitsbeleid te voeren. Ook op de jobbeurs moet dit thema zijn plaats hebben. Naast de vier maatwerkbedrijven vroeg de organisatie alle standhouders om verder bekend te maken of er ook vacatures zijn voor ouderen, laaggeschoolden, mensen met een arbeidshandicap of mensen die geen Nederlands spreken.”

Ook VDAB is aanwezig. Sollicitanten kunnen hierbij terecht voor tips en tricks.

 (ella)

Regiojobbeurs, Heuvelhal, 16 tot 20u, 03.670.01.30

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio