Blue-bike. 

Blue-bike. © BELGA

Nieuwe locaties Blue-bike zijn succes

Antwerpen, Ekeren -

De nieuwe locaties voor het deelfietssysteem Blue-bike blijken een schot in de roos. Dat blijkt toch een jaar nadat ze in gebruik werden genomen. Vooral de fietsen aan het station van Ekeren zijn populair.

LEES OOK. Blue-Bike opent vier nieuwe fietspunten en introduceert slim fietsslot

Fietsdeelsysteem Blue-bike lanceerde vorig jaar deelfietsen met een ‘slim slot’ op vier nieuwe locaties: de stations Antwerpen-Luchtbal en -Noorderdokken, en twee aan het station van Ekeren.

De blauwe fietsen zijn uitgerust met een slim, elektronisch slot dat de gebruiker kan openen met de applicatie van Blue-bike of met een lidkaart. Intussen werden de fietsen met slim slot ook al aan station Antwerpen-Zuid geplaatst.

Uit de cijfers blijkt dat de gebruikers op de nieuwe locaties vooral uit Antwerpen en gemeenten uit de ruime omtrek zoals Kalmthout en Essen komen. Bijna de helft van de ritten werd afgelegd door Antwerpenaren. Toch ziet Blue-bike ook een stijging van gebruikers uit steden als Gent, Mechelen en Brussel. Vooral de fietsen in Ekeren waren het voorbije jaar erg populair.

Ondanks het verplichte thuiswerk werd er in de afgelopen twaalf maanden het meest gefietst op weekdagen. De nabijheid van de haven van Antwerpen speelt hier wellicht een grote rol. Ongeveer 60% van de ritten op de nieuwe locaties werd afgelegd in Ekeren, wellicht om zo het noorden van de haven te bereiken. (svw)

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio