Sete oefent de staprobot bij de minipaardjes. 

Sete oefent de staprobot bij de minipaardjes. © rr

Marathon van Gooreind naar het centrum ten voordele van revalidatieweide

Wuustwezel -

Op zaterdag 14 mei 2022 wordt in Wuustwezel een gloednieuw loopevenement georganiseerd. De eerste editie van de Marathon for Hope vindt plaats ten voordele van de revalidatieweide van Athletes for Hope.

Deelnemers kunnen hun grenzen aftasten of hun persoonlijk record verbeteren tijdens de marathon (42 km) of de halve marathon (21 km). Maar ze kunnen ook een team van vier lopers vormen en samen de marathon lopen, dus ongeveer 10 km per loper. Door deel te nemen steun je het project van Marc Herremans, gewezen prof- en rolstoelatleet, coach en motivational speaker.

Op de revalidatieweide, een landelijke en rustgevende plek in Achterbrug-Wuustwezel naast de Kleine Beek, krijgen kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking, gedragsproblemen, psychische of fysieke kwetsbaarheden nieuwe kansen. Ze worden er omringd door mini-paardjes en -ezeltjes. Tussen natuur en dier kunnen mensen met een beperking bijvoorbeeld leren stappen met een staprobot. Ze worden daarbij professioneel begeleid door een team van specialisten, ondere andere in samenwerking met To Walk Again. Er kan geknuffeld worden met de ezeltjes en minipaardjes, er kan een (picknick) wandeling gemaakt worden in de natuur, en er kan mee gezorgd worden voor de dieren op de weide. Scholen kunnen er terecht voor een uitstapje.

Programma

De Marathon 4 Hope start om 12 u voor de 10km, 21km en 42km aan het Kochse Goed, de atletiekpiste in de Eikendreef. Tussen 14 en 17 u zijn er optredens van de academie in het arenatheater en in GC Kadans aan het plein Achter d’Hoven. ‘s Namiddag zijn er doorlopend optredens van de Knappe Durvers op de Evenementenweide, hoek Gasthuisdreef en Korte Gasthuisdreef. Dat is tevens de aankomstplaats van de Marathon 4 Hope. Ook hier kan je van een hapje of drankje genieten ten voordele van de revalidatieweide van Marc Herremans. Het evenement eindigt om 21 u. (vw)

.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio