Hanne Hellinx (links) als speelster van Charleroi met Lorene Martin van Genk. “Ik ben al heel mijn leven supporter van KV Mechelen”, zegt Hellinx.

Hanne Hellinx (links) als speelster van Charleroi met Lorene Martin van Genk. “Ik ben al heel mijn leven supporter van KV Mechelen”, zegt Hellinx. © Dick Demey

KV Mechelen versterkt zich met het oog op de Super League: “Jong talent met al enige ervaring”

KV Mechelen is zich volop aan het versterken met het oog op volgend seizoen als het op het hoogste Belgische niveau in de Super League debuteert. De club maakte intussen al de namen van drie nieuwe speelsters bekend.

Geert Fierens

Farid Goreishvand wordt de nieuwe trainer van de vrouwen van KV Mechelen, maar daar stopte het werk van de twee sportieve verantwoordelijken Ilse Laarmans en Leen Glazemakers niet.

“We hebben een aantal seizoenen geleden een plan voor vier jaar opgesteld”, vertelt Ilse Laarmans. “We zitten nu één jaar voor op schema. Het moment was aangebroken om de stap naar de Super League te zetten. We gaan niet voor één seizoen, we willen een stabiele ploeg en een gevestigde waarde worden.”

“We bouwen verder op de basis van dit seizoen”, zegt Leen Glazemakers. “De groep die de promotie afdwong, wordt onze ruggengraat, zij hebben dit sportief waargemaakt. Als transfers gaan we voor jong talent met al enige ervaring in de Super League.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zo trok KV Mechelen doelvrouw Silke Baccarne, die overkomt van Aalst, aan. “Ik was na twee jaar Aalst toe aan een nieuwe uitdaging”, aldus de keepster. Dit was het moment om deze stap te zetten.”

Achteraan komt Hanne Hellinx de rangen versterken. De 19-jarige verdedigster komt over van Charleroi. “Er was eerder al interesse van KV, maar ik koos toen voor de Super League”, zegt Hellinx. “Ik ben al heel mijn leven supporter van KV Mechelen, ooit mocht ik het veld oplopen met Julien Gorius.”

Aanvalster Daisy Baudewijns verlaat dan weer Club Brugge (Club YLA) voor KV. “Ik speelde dit seizoen met Club in play-off 1”, zegt de 21-jarige Baudewijns. “Ik tref hier een boeiend en mooi verhaal. Ik wilde ook wat dichter bij huis voetballen.”

Tot slot verduidelijkt Ilse Laarmans de kwalificatie van de nieuwe coach. “Farid volgt momenteel zijn UEFA B-cursus, die hij in de loop van deze maand zal behalen. Als hij het UEFA B-diploma in zijn bezit heeft, schrijft hij zich in voor Uefa A-cursus en kan hij als T1 op het wedstrijdblad staan. Alles dus conform de richtlijnen van de licentiecommissie, die wij strikt zullen naleven.”

MEER OVER KV Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio