Paul Vets: “Er is nog gesproken over een andere functie bij de club, maar dat zag ik niet zitten.” 

Paul Vets: “Er is nog gesproken over een andere functie bij de club, maar dat zag ik niet zitten.” © Mpics

Paul Vets blijft dan toch niet langer hoofdtrainer van De Kempen: “Ik verlaat de club met pijn in het hart”

Kort voor Nieuwjaar 2022 nam Paul Vets de functie van hoofdtrainer bij De Kempen over van Tom Moons. Sven Verdonck werd aangesteld als T2. Vets en co. konden de mission impossible, De Kempen ondanks een grote achterstand toch nog in derde afdeling houden, niet tot een goed einde brengen. Ondanks de degradatie leken club en trainer op dezelfde golflengte te zitten, want het kwam tot een nieuwe overeenkomst voor het komende seizoen. Toch kwam het tijdens de voorbije dagen tot een breuk.

Marc Kempen

Volgens de club werd de beslissing tot het stopzetten van de samenwerking na een evaluatie en in onderling overleg genomen. Zoals dat meestal het geval is, was er toch één van de partijen die het initiatief heeft genomen.

“Ik heb zelf mijn ontslag ingediend”, zegt Paul Vets. “Volgens mij draait het allemaal rond de samenwerking met mijn hulptrainer, die niet optimaal verliep. Daar moest een oplossing voor komen. Het bestuur bleek niet naar een oplossing toe te werken, dus heb ik zelf de knoop doorgehakt. Ik verlaat de club met pijn in het hart. Het bestuur heeft mijn ontslag twee tot drie keer geweigerd, maar mijn besluit stond vast. Er werd nog gesproken over een andere functie binnen de club, maar ook dat zag ik niet zitten.”

Niet natrappen

Op de details van deze vervelende situatie wil Vets niet ingaan.

“Ik heb een mooie tijd gehad bij De Kempen, dus zou het niet correct zijn om nu na te trappen. Maar eerlijk, dit zag ik niet aankomen. Ik had al mee stappen gezet om het nieuwe seizoen voor te bereiden, maar nu blijf ik verbouwereerd achter. Ik ben misschien naïef geweest. Ik had meer steun verwacht van bepaalde personen.”

De trainer heeft de bladzijde nog niet helemaal omgeslagen.

“Over twee weken zal ik de zaken al anders bekijken. Er zijn belangrijkere dingen dan dit, dat besef ik maar al te goed”, aldus Paul Vets. “Op die moment heb ik toch een knak gekregen. Ik heb niet de intentie om snel een andere club te gaan zoeken.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio