Yente Van Doren: “Ik hoop stiekem om het weekend te halen.” 

Yente Van Doren: “Ik hoop stiekem om het weekend te halen.” © Robin Fasseur

Antwerpse golfers op Soudal Open in Schilde: “Dit is een leuke kans om mij te meten met het niveau waar ik wens te geraken”

Schilde, en meer bepaald de court van Rinkven Golf, is vanaf vandaag weer vier dagen lang het epicentrum van de Belgische en Europese golfsport. Naast de gevestigde namen nemen ook Antwerpenaren Christopher Mivis, Yente Van Doren en Alan De Bondt deel aan de Soudal Open, de Belgische manche van de DP World Tour. Wij polsten naar hun verwachtingen.

Voor de 33-jarige Christopher Mivis past de Soudal Open perfect in zijn schema, want de Challenge Tour, die net onder de DP World Tour is gewaardeerd, ligt even stil.

“Het is sowieso leuk om in België te spelen op een baan die je kent en dan ook nog eens op het hoogste niveau”, zegt Mivis. “Ik start deze wedstrijd met dezelfde verwachtingen als een Challenge Tour-event en dat is zo hoog mogelijk eindigen. Je resultaat hangt af van zoveel factoren dat een voorspelling doen bijna onmogelijk is. Trouwens, mijn statistieken op de DP World Tour zijn zeer degelijk: op zeventien events heb ik elfmaal de cut gehaald.”

Ten opzichte van zijn buitenlandse collega’s heeft Mivis wel het thuisvoordeel. “Als Belgen kennen wij de baan uiteraard als onze broekzak. Toch brengt het sowieso ook meer aandacht en verwachtingen met zich mee. Zelfs met alle aanmoedigen is het als thuisspeler nooit gemakkelijk om op je thuis­toernooi te schitteren, laat staan dat je kan winnen.”

Voor de 25-jarige Yente Van Doren en de 26-jarige Alan De Bondt wordt deze Belgische manche van de DP World Tour een nog grotere test. Met het Dreamland Pyramids Classic en Red Sea Egyptian Classic konden ze dit jaar wel allebei al een titel pakken op de Pro Golf Tour.

“Dit is een leuke kans om mij te meten met het niveau waar ik wens te geraken”, zegt Yente Van Doren. “Het is extra speciaal omdat het op mijn thuisbaan is. Verder wens ik ervaring op te doen en hoop ik stiekem om het weekend te halen”, aldus de Rinkvense ambassadeur.

Ook Alan De Bondt kijkt uit naar de confrontatie met het hogere niveau.

“Dit is een mooie opportuniteit”, aldus De Bondt. “Na al het harde werk en de goede uitslagen van de voorbije maanden zie ik dit als een bonusweek. Op het resultaat ga ik me niet blindstaren. Als ik me in mijn sas voel, is dit al een succes voor mij. Ik hoop de lijn van dit seizoen te kunnen doortrekken.” (cch)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio