Jurgen Cavens: “We willen met z’n vieren het schip in veilige haven loodsen.” 

Jurgen Cavens: “We willen met z’n vieren het schip in veilige haven loodsen.” © koen fasseur

Ex-Rode Duivel Jurgen Cavens moet Gooreind naar behoud loodsen: “Spelen onder druk is zaligste wat er is”

Vanavond start Gooreind aan de eindronde op het veld van Halle en zondag ontvangt het BO Beerzel. Enkel de winnaar van deze minicompetitie met drie ploegen zal volgend seizoen ook in derde provinciale spelen. Het sowieso aflopend contract van trainer Richard Van den Broek werd niet verlengd, zodat het bestuur een viertal aanstelde om de wedstrijden in de eindronde voor te bereiden en te coachen. Officieel werd ex-Rode Duivel Jurgen Cavens aangesteld als eindverantwoordelijke.

Mark De Cleene

“Ik woon al zestien jaar in Gooreind en leerde gaandeweg de club kennen”, vertelt de inmiddels 44-jarige Jurgen Cavens, die onder meer bij Lierse, Standard, Marseille, FC Twente, AA Gent en Germinal Beerschot voetbalde en ook international was. “In het begin was ik supporter bij de wedstrijdjes van mijn kinderen en speelde ik bij de veteranen. Later ging ik ook naar de matchen van het eerste elftal kijken. Ondertussen train ik ook een jeugdploegje en vorig seizoen werd ik al eens gevraagd om de spitsen wat extra tips te geven.”

Jurgen Cavens als speler van Beerschot. 

Jurgen Cavens als speler van Beerschot. ©  BELGA

Nu neemt Cavens, verrassend, de verantwoordelijkheid als T1. “Een functie als hoofdtrainer heb ik nooit geambieerd. Als zaakvoerder heb ik daarvoor te weinig vrije momenten in mijn agenda. Maar ik kon moeilijk langs de zijlijn blijven staan en de vraag van het clubbestuur negeren. Sportief verantwoordelijke Philip Knaepkens heeft zo lang op me ingepraat tot ik uiteindelijk mijn akkoord gaf.”

Naast Cavens werd ook kampioenentrainer Eric Van Den Broeck opgetrommeld om het tij te keren. Als clubmonument is hij mogelijk de ideale missing link voor de jonge bende. Dat de spelersgroep respectvol en met bewondering opkijkt naar beide trainers, werd al meteen duidelijk op de eerste training van vorige zaterdag. “Het overtuigen van Eric was voor mij ook een voorwaarde om de handschoen op te nemen”, zegt Cavens. “Ook de kennis en ervaring van de huidige assistenten Fons Van Dyck en Geert Mestdagh wilde ik niet verloren laten gaan. We willen met z’n vieren het schip in veilige haven loodsen.”

Een zes op zes is daarvoor eigenlijk een must. “Die wetenschap maakt het duidelijk voor iedereen. Als we de spelers met een fris hoofd en de juiste ingesteldheid aan de aftrap krijgen, is spelen onder druk het heerlijkste wat bestaat. Vanavond moeten we een eerste stap zetten om dan zondag de klus te klaren.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio