©  BELGAIMAGE

Afgetekende eerste winst voor Emma Meesseman in WNBA

In de WNBA boekte het Chicago Sky van Emma Meesseman en assistent-coach Ann Wauters afgetekende winst in de thuiswedstrijd tegen New York Liberty. Julie Allemand is nog niet van de partij. Zij plaatste zich met ASVEL Lyon wel voor de halve finale van de Franse play-offs.

Patrick Ceulemans

Na het verlies vorige week in de openingswedstrijd in eigen midden tegen Los Angeles Sparks nam Chicago Sky op gepaste wijze revanche tegen New York Liberty. Na een 36-17-bonus halfweg ging het naar een afgetekende en collectieve overwinning: 83-50. Emma Meesseman speelde een goede wedstrijd en tekende voor 10 punten, 6 rebounds en 4 assists. Maar liefst 5.000 toeschouwers woonden de wedstrijd in de Wintrust Arena bij. Het is de grootste zege ooit van Chicago tegen New York Liberty in de WNBA-geschiedenis.

Emma Meesseman en haar ploegmaats beginnen nu aan een road-trip en spelen drie keer op verplaatsing: zaterdag naar Minnesota Lynx, 18 mei naar Seattle Storm en op 22 mei naar Washington Mystics, het ex-team van Meesseman waarmee ze in 2019 de titel veroverde.

Julie Allemand in halve finale Franse play-offs

Nog geen Julie Allemand bij Chicago Sky. Zij werkt momenteel nog de Franse play-offs af. Met succes. Allemand, die voor 9 punten, 6 rebounds en 10 assists tekende, won met ASVEL Lyon met 54-108 tegen Roche en plaatste zich met een sweep (0-2) voor de halve finales. Pittig detail: in de halve finale neemt Julie Allemand het tegen haar vriendin Johanne Gomis en Villeneuve D’Ascq op.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio