Matt Tiby. 

Matt Tiby. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Giants op zucht van derde ronde na ruime zege in Brussels

Geen problemen voor Telenet Giants Antwerp in de heenwedstrijd van de tweede ronde van de BNXT play-offs. De Sinjoren wonnen met ruime cijfers in Brussels en zijn zo goed als zeker van de derde ronde. De Giants lukten maar liefst 16 op 26 driepunters.

De return vindt zondag om 15.00u uur in de Lotto Arena plaats. Als Telenet Giants Antwerp zich effectief kwalificeert voor de derde ronde, komt het daarin uit tegen de verliezer van de halve finales van de Nederlandse play-offs (ZZ Leiden of Landstede Hammer Zwolle). “Een collectieve zege met maar liefst zeven spelers in de dubbele cijfers. Zondag bevestigen is de boodschap”, glunderde coach Luc Smout.

Telenet Giants Antwerp legde de basis van de winst in de eerste helft. Jean-Marc Mwema dropte bommen en na het eerste kwart hadden de Sinjoren al een 11-30- bonus op zak. Dennis Donkor vuurde ook driepunters af, kreeg steun van Matt Tiby en van 20-38 ging het naar een 31-57-voorsprong halfweg. De Giants lukten in de eerste helft liefst 12 op 15 driepunters.

Brussels won wel het derde kwart (17-13) maar via Jaylen Hands en Niels Van Den Eynde ging het na 39-67 naar 48-70. In een overbodig slotkwart kwam de afgetekende Antwerpse winst na 55-79 en enkele heerlijke dunks van Roby Rogiers uiteraard niet meer in gevaar.

PATRICK CEULEMANS

BRUSSELS: Llorente 4, Deroover 7, Hazard 8, Jarvi 8, Badji 22, Kouguere 7, Pouedet 2

TELENET GIANTS ANTWERP: Smout 10, Tiby 13, Van Den Eynde 12, T. De Ridder 0, N. De Ridder 0, Rogiers 13, Hands 15, Krutwig 4, Mwema 14, Donkor 14

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio