©  BELGA

Alfred Schreuder is rond met Ajax: coach van Club Brugge krijgt in Amsterdam contract voor twee seizoenen met optie

Ajax presenteert op korte termijn Alfred Schreuder (49) als opvolger van Erik ten Hag. De Amsterdammers bereikten op hoofdlijnen een akkoord met de huidige trainer van Club Brugge en diens zaakwaarnemer Milos Malenovic, melden meerdere bronnen binnen de club. In de Johan Cruijff ArenA ligt voor Schreuder een contract klaar voor twee seizoenen. De kersverse landskampioen krijgt daarnaast de mogelijkheid een optie te lichten voor nog één jaar.

Mike Verweij

Zodra de afspraken tussen beide partijen op papier zijn gezet en de handtekeningen onder de verbintenis staan, gaat de droom van Schreuder – ooit hoofdtrainer van Ajax te zijn – in vervulling. De voormalig speler van onder meer Feyenoord, RKC, NAC, FC Twente en Vitesse liet in zijn contract als coach van Club Brugge niet voor niets een gelimiteerde transfersom opnemen. Daardoor kan hij voor 1,5 miljoen euro naar Ajax.

Na de wedstrijd tegen Union kreeg Schreuder uiteraard een vraag over Ajax. “Ik heb hier geen antwoord op, ik hou me volledig met Club Brugge bezig. Die geruchten, daar kan ik niks mee. Wat er in de toekomst gebeurt, dat weten we niet. Dat Ajax kampioen is? Ik heb het gehoord. Leuk voor ze”, probeerde hij te ontkennen, maar zijn lichaamstaal leek hem toch te verraden…

LEES OOK. Club Brugge klopt Union na heuse thriller: blauw-zwart heeft aan zege op de Bosuil genoeg voor de titel

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL