©  EPA-EFE

Ajax is voor 36ste keer kampioen van Nederland na forfaitzege tegen Heerenveen

Ajax heeft zich woensdagavond op de voorlaatste speeldag van de Eredivisie voor de 36ste keer tot Nederlands kampioen gekroond. Thuis tegen Heerenveen volstond een simpele 5-0-zege om eerste achtervolger PSV op een onoverbrugbare vierpuntenkloof te houden.

Wim Conings

Ajax leidde bij rust al met 3-0. Nicolas Tagliafico opende de score in de 19e minuut. Steven Berghuis tekende in de 33e minuut voor de 2-0 en kreeg 5 minuten later een strafschop, die Sébastien Haller benutte. De spits vierde zijn 21e competitietreffer. Invaller Brian Brobbey (85.) en Edson Alvarez (90.) tekenden in de slotfase voor de eindstand.

Eerste achtervolger PSV versloeg NEC met 3-2. De club uit Eindhoven staat in de stand op vier punten van Ajax, een onoverbrugbare kloof met nog amper een wedstrijd voor de boeg.

Het is voor Ajax de 36e landstitel uit de clubgeschiedenis en de tweede opeenvolgende (na 2020/21). Na afloop van het seizoen 2019/20 werd er in Nederland geen kampioen aangeduid, omdat de Eredivisie door de coronapandemie vroegtijdig werd afgebroken. Ook in 2018/19 waren de Amsterdammers de beste, het seizoen voordien ging de titel naar PSV.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  EPA-EFE

 

 ©  AP

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio