©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Kangoeroes naar Leuven om op gelijke hoogte te komen: “Dan moet de intensiteit omhoog”

Vanavond om 20.30u wordt in de Sportoase de tweede wedstrijd van de halve finales van de nationale play-offs tussen Leuven Bears en Kangoeroes Mechelen betwist. De Bears snoepten dinsdag met winst in Mechelen het thuisvoordeel van de Kangoeroes af. Als de Maneblussers vanavond weer verliezen, wenkt de finale voor de Bears.

“Willen we succesvol zijn, dan moet de intensiteit naar omhoog. Doen we dat, dan zijn er mogelijkheden”, stelt Kangoeroes-coach Kristof Michiels.

Mukubu even terug

Kangoeroe en Belgisch Speler van het Jaar Wen ‘Boss’ Mukubu was lang voor de opworp van de eerste wedstrijd eventjes in de Winketkaai. Zwaar getekend na een ingreep en twee weken op intensive zorgen. Mukubu is vele kilo’s vermagerd en stapt nog moeizaam. Met mondmasker op sprak hij eventjes als kapitein de selectie van Kangoeroes Mechelen toe. Hij woonde de wedstrijd niet bij en vertrok met de familie terug huiswaarts. Hij wacht nu nog een lange revalidatie. “Het was zeer emotioneel. Het was de eerste keer dat we hem terugzagen,” zei voorzitter Luc Katra. (cpm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal