Lindsay Bens met de kleine boa. 

Lindsay Bens met de kleine boa. © Jan Brys

Baby-boa van 50 centimeter gevonden in Brasschaatse tuin

Kapellen -

De werknemers van het Vogelopvangcentrum (VOC) in Kapellen kregen een oproep van een vrouw die in haar tuin een kleine boa constrictor had gevonden. Het dier vertoeft nu tijdelijk in het opvangcentrum maar gaat donderdag naar SOS Reptiel als de eigenaar dan nog niet is opgedaagd. “Het dier is in ieder geval in een gezonde staat”, verzekert Lindsay Bens van het VOC.

Het diertje lag achteraan in een tuin te zonnen. De vrouw stuurde zelf al een foto naar een kennis die iets van slangen afweet en daar kreeg ze te horen dat het om een boa constrictor gaat.

“De mevrouw contacteerde ons om het dier te komen ophalen. Intussen was het al een beetje aan het bewegen”, zo opent Lindsay Bens van het opvangcentrum het verhaal.

De boa.

De boa. © RR

“Uitgestrekt is het ongeveer 40 à 50 centimeter lang, maar volwassen wordt het een zeer groot dier. Als de eigenaar kan bewijzen dat het zijn dier is, dan geven we het mee. Het diertje is niet gechipt, de eigenaar zal het met foto’s moeten aantonen. Als hij of zij niet opdaagt, gaat het naar SOS Reptiel in West-Vlaanderen. Daar werken we al geruime tijd mee samen. Er zal nog een water- en een landschildpad meegaan”, vervolgt Lindsay.

In het opvangcentrum worden wel meer slangen binnengebracht. “Het gaat dan meestal om korenslangen. Het zijn vaak dieren die ontsnapt zijn. Maar soms gaat het ook om inbeslagnames. Het diertje is hier veilig, maar het hoort hier natuurlijk niet thuis. Het is in ieder geval in een gezonde staat. Op het hoofd was er een klein wondje. Het heeft een serieuze verdikking in de romp. We vermoeden dat het net een babykonijntje heeft verorberd. Dat kan ook een rat zijn geweest”, aldus nog Lindsay. (jbr)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio