Het benefietfestival van Raymond kan toch doorgaan. 

Het benefietfestival van Raymond kan toch doorgaan. © Filip Spoelders

Tweede editie van Real Music for Life in aantocht: “Tweemaal uitgesteld door corona”

Boechout -

Met een half jaar vertraging door corona kan Boechoutenaar Raymond Van Genechten toch de tweede editie van Real Music for Life organiseren. Hij wil er geld mee ophalen voor Kom op tegen Kanker.

Filip Spoelders

Raymond organiseerde in december 2018 voor de eerste maal zijn benefietfestival Real Music for Life. Dankzij de opkomst van zeshonderd muziekliefhebbers kon hij nadien 13.000 euro schenken aan Kom op tegen Kanker.

Op vraag van de groepen en de bezoekers besloot hij om een tweede editie in elkaar te steken. “Deze werd echter tot tweemaal toe uitgesteld door corona”, zegt Raymond. Een laatste poging in december 2021 ging evenmin door.

15 bands

Maar op zaterdag 21 mei zal theaterzaal Vooruit in Boechout opnieuw daveren van de live muziek. Raymond zal maar liefst vijftien muziekbands bij elkaar brengen. Het gaat niet om de alledaagse optredens, vandaar de naam van het festival. De groepen spelen muziek die niet veel airplay krijgt op radio en televisie. Toch zijn de bands de moeite om te komen beluisteren en te bekijken. Zeer uiteenlopende genres zijn aanwezig met garagerock, surf, rockabilly, blues, punkrock, psychobilly, country, ...”

Onder andere De Clintons met roots in Boechout, The Preludes al veertig jaar actief vanuit de gemeente, Johnny Trash, Star Visitors en The Mudgang staan op de affiche.

89 operaties

Nochtans was het voor Raymond niet eenvoudig om de afgelopen jaren zo’n evenement voor te bereiden. “Ik heb zelf kanker gehad en mijn teller staat momenteel op 89 operaties. Maar humor en muziek zijn altijd mijn beste vrienden in moeilijke tijden.”

Op 21 mei kan hij trouwens op veel vrienden en vrijwilligers rekenen want onder andere de crew van Big in Boechout, Scouts en KSA Boechout komen helpen.

Real Music for Life begint om 13 uur en het loopt door tot 2 uur ’s nachts. Kaarten in voorverkoop kosten 30 euro en ze zijn beschikbaar bij platenzaak Djingel Djangel in Antwerpen, Roadhouse Barbershop in Merksem en café Kalifornia in Boechout. Rechtstreeks bij Raymond bestellen, kan door hem te mailen op raymond.van.genechten@telenet.be.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio