De kleuters van de basisschool in Gierle keurden de plannen voor de nieuwe speelplaats samen met schepen Luc De Backer eerder dit jaar al goed. 

De kleuters van de basisschool in Gierle keurden de plannen voor de nieuwe speelplaats samen met schepen Luc De Backer eerder dit jaar al goed. © RR

Kleuterschool krijgt vernieuwde groene speelplaats

Gierle

Een aannemer zal de speelplaats van de kleuterschool van de gemeentelijke basisschool in de Schoolstraat in Gierle deze zomervakantie een grondige make-over geven.

De speelplaats wordt voor 40% onthard en zal omgetoverd worden tot een groene speelzone met allerlei natuurlijke speelelementen. “De huidige speelplaats werd meer dan tien jaar geleden aangelegd met waterdoorlatende betonstraatstenen, maar die voldoen niet meer. Bij hevige of langdurige regenval ontstaat wateroverlast op de speelplaats en dan kunnen de kleuters niet meer spelen”, zegt Luc De Backer (Inzet), schepen van Onderwijs in Lille. “Een vernieuwing van de speelplaats was dus dringend nodig. Het ontwerp voor de nieuwe speelplaats kwam er in nauw overleg met een werkgroep binnen de school. Ook de toiletten worden aangepast en functioneren voortaan op regenwater.”

Het gemeentebestuur raamde de kosten voor de heraanleg op bijna 260.000 euro. De nieuwe speelplaats kan wel rekenen op een subsidie dankzij Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete. Als de werkzaamheden vlot verlopen, kunnen de kleuters vanaf eind 2022 genieten van hun splinternieuwe speelplaats. (bvdl)  

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio