© Politie Antwerpen

Dronken vijftiger ondanks levenslang rijverbod toch achter het stuur: 23.400 euro aan openstaande boetes

Merksem -

Bij een verkeerscontrole in Merksem heeft de Antwerpse politie een dronken bestuurder aan de kant gezet. De vijftiger bleek rond te rijden ondanks een levenslang rijverbod en bleek voor 23.400 euro aan openstaande boetes te hebben verzameld.

jtp

De politie controleerde het verkeer tijdens een actie van het wijkteam en de douane op de Bredabaan in Merksem. “Een voertuig werd het dispositief ingeleid, maar bij het manoeuvreren reed de bestuurder bijna een politieman aan”, zegt de Antwerpse politie. De man bleek dan ook dronken rond te rijden. Bij verdere controle bleek de man een levenslang rijverbod te hebben.

“Het voertuig van de man was niet verzekerd, niet ingeschreven, niet gekeurd en hij had 23.400 euro aan openstaande boetes. Binnen handbereik van de bestuurder vond de politie een machete, een verboden wapen. In het voertuig werd ook nog munitie voor een jachtgeweer gevonden”, vertelt de politie.

De wagen van de man werd dan ook meteen getakeld door de douane. De vijftiger werd overgebracht naar het politiekantoor en zal binnenkort opnieuw voor de politierechter moeten verschijnen.

De douane nam ook nog een bestelwagen in beslag. De bestuurder kon 3.300 euro aan openstaande boetes niet betalen. “Vier andere bestuurders betaalden hun openstaande rekeningen van in totaal 4.000 euro wel ter plaatse”, zegt de politie, die tot slot nog twee bestuurders beboette voor rondrijden met de gsm in de hand.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio