© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Ik wil me specialiseren in kindergeneeskunde. Kindjes zijn als patiënt heel eerlijk”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Emma Bru (21).

Elien Van Wynsberghe

“Ik werk als jobstudent in een kledingwinkel hier vlakbij. Dat doe ik graag. Mode heeft me altijd geïnteresseerd maar ik ben er niet intensief mee bezig. Mijn job wil ik er niet van maken. Ik studeer geneeskunde, iets helemaal anders dus. Het liefst wil ik me specialiseren in de kindergeneeskunde. Kinderen fascineren me. Als patiënt zijn ze heel oprecht. Ze zullen altijd eerlijk zeggen wat ze voelen. Volwassenen doen dat niet. Die gaan zelf interpreteren wat ze voelen en zelf nadenken over wat ze hebben.”

“Ik zit momenteel in mijn tweede jaar. Ik heb dus nog een lange weg af te leggen maar voorlopig lukt het goed. Ik studeer in Gent. Met mijn gezin heb ik altijd in Antwerpen gewoond en ik wilde eens naar een nieuwe stad, een nieuwe omgeving. Ik heb dus the best of both worlds. Want Gent is toch helemaal anders. De mensen zijn er anders en je moet er meer moeite doen om de gezelligheid te vinden. Hier in Antwerpen heb je veel verschillende pleintjes, veel cafés. Dat is daar minder, zeker als je verder weggaat van het oude stadscentrum. Om mijn studententijd door te brengen, is Gent heel fijn, maar nadien kom ik toch terug hoor.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio