Bouzahzah (links) heeft een verleden bij KFC Duffel (hier tegen Lippelo). ©  TOM GOYVAERTS

Yassine Bouzahzah is de nieuwste aanwinst van Proost Lierse: “Deze groep mag gezonde ambities koesteren”

Yassine Bouzahzah is de laatste nieuwe aanwinst voor Proost Lierse. De 28-jarige aanvaller maakt de overstap van tweedeklasser Futsal Project ­Antwerpen en komt met hoge verwachtingen naar Lier.

“Op het veld speelde ik tot in de beloften van Beerschot Wilrijk. Daarna heb ik nog gevoetbald bij KFC Duffel, Hoboken, GR ­Katelijne en FC Merksem”, zegt Bouzahzah. “Nu speel ik alleen nog in de zaal. Ik zat al drie jaar in tweede klasse bij FP Antwerpen, een project waar ik sterk in geloofde. Ik ken tweede klasse dan ook door en door. Je hebt twee reeksen, maar toch zie ik een verschil. De Limburgse ploegen vind ik iets minder sterk dan de Brusselse en Waalse clubs. Met de transfers die Lier al deed en met de spelers die zijn gebleven, denk ik wel dat we volgend seizoen iets moois kunnen realiseren.”

Hoe zou Bouzahzah zichzelf als zaalvoetballer omschrijven? “Ik vind dat ik toch wel bepaalde capaciteiten heb waarbij ik het verschil kan maken. Mijn snelheid is zeker een troef, technisch kan ik met een bal uit de voeten en ook mijn loopvermogen is best oké. En wat voor mijn nieuwe club wellicht het belangrijkste is: ik scoor geregeld. Dit seizoen zat ik aan tien doelpunten in negentien wedstrijden. Of dat zal volstaan om met Proost Lierse een hoofdrol te vertolken in tweede klasse, zal de tijd uitwijzen. Maar ik ben in elk geval enorm gemotiveerd om daarin een belangrijke speler te zijn.”

(gf)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen