Het kermiscomité heeft, verspreid over heel Schoonbroek, tien levensechte bushaltes geïnstalleerd. 

Het kermiscomité heeft, verspreid over heel Schoonbroek, tien levensechte bushaltes geïnstalleerd. © EMA

Schoonbroek Leeft brengt alle inwoners met autocar naar dorpskermis

RETIE -

Alle inwoners van Schoonbroek in Retie worden zaterdagavond met een autocar naar de kermis gebracht. “Een bus van Marcel Cars maakt om het kwartier een tour door het dorp om iedereen op de hoek van elke straat in Schoonbroek op te pikken”, zegt Jasper Meeus (28) van Schoonbroek Leeft.

Eddy Meulemans

Zaterdag en zondag vindt de 27ste editie plaats van Schoonbroek Leeft, ook bekend als Schoonbroekkermis. Het kermiscomité maakt er elk jaar iets bijzonders van. Hoewel Schoonbroek maar een zakdoek groot is en amper 1.500 inwoners telt, hebben de comitéleden overal in het dorp tijdelijke bushaltes geïnstalleerd, telkens met een gele paal en een bord met de haltenaam en de vertrekuren erop.

“Zaterdag tussen 17.45u en 19u zal een autocar van Marcel Cars om de 15 à 20 minuten langs elk van de tien haltes passeren en de busreizigers naar de pastorietuin brengen”, zegt Jasper.

In de tuin van de pastoor, vlak onder de toren van de Sint-Jobkerk, staat een festivalpodium opgesteld waar het hele weekend pop- en rockbands optreden. Toppers op de affiche zijn Abba Fever, een van de beste coverbands van Abba in Nederland, en de populaire feestband MoodCollector. “MoodCollector is gegroeid uit de vroegere Dill Brothers uit ons eigen dorp Schoonbroek”, zegt Jasper. De groep brengt een mix van ska, reggae en afro en staat garant voor sfeer en ambiance.

Kabelbaan over festivalterrein

Behalve voor livemuziek kun je op Schoonbroekkermis zondag ook terecht voor kinderanimatie, circusacts en tal van zelfgemaakte kermisattracties, waaronder ook een heuse deathride. “We spannen daarvoor een kabelbaan over het festivalterrein”, zegt Jasper. “De deathride is 100% veilig, want je krijgt hiervoor een stevig harnas aangemeten.” (ema)

Schoonbroek Leeft vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 mei. Toegang: gratis. Info: www.schoonbroekleeft.be.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio