Vlnr: Gemeenteraadslid Nahima Lanjri (CD&V), Veerle Blaisal en Hilde van Gysel van Slim vzw en staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) © Patrick De Roo 

Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) bezoekt Hobokense huiswerkklas

Hoboken -

Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) was dinsdag te gast bij Slim vzw, een organisatie van vrijwilligers die huiswerkbegeleiding aanbiedt voor kinderen. “Het is enorm van belang hoe we jonge individuen begeleiden”, zegt Mahdi. “Doe je dat niet vandaag, zit je morgen met problemen.”

Jan Stassijns

Veerle Blaisal en Hilde Van Gysel startten in 2018 met een huiswerkklasje in de Blikfabriek in Hoboken. Elke week helpen Veerle, Hilde en hun enthousiaste vrijwilligers negentig kinderen met hun huiswerk, maken ze herhalingsoefeningen en helpen ze waar nodig. Een lovenswaardig initiatief, dat op zijn grenzen stoot. Er staan namelijk 79 kinderen op de wachtlijst.

Antwerps gemeenteraadslid Nahima Lanjri (CD&V) is het project van Slim vzw erg genegen en nodigde daarom staatssecretaris Sammy Mahdi uit voor een bezoekje. Ook hij benadrukte het belang van dergelijke initiatieven. “Elk jaar komen er heel veel kinderen toe in ons land die alle hulp kunnen gebruiken”, zegt hij. “Van de 40.000 Oekraïense vluchtelingen is 40% minderjarig. 30% is zelfs jonger dan 12 jaar. De manier waarop wij jonge individuen begeleiden is van groot belang voor hun toekomst. Dat geldt niet alleen voor de Oekraïense kinderen nu, maar voor alle kinderen. Doe je dat niet vandaag, dan zit je morgen met problemen.”

 ©  Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio