©  BELGA

Federaal parket in beroep tegen vrijspraak Beerschotvoorzitter Francis Vrancken

Het bondsparket heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van het Disciplinair Comité van het Profvoetbal om Francis Vrancken vrij te spreken. De voorzitter van Beerschot werd twee weken geleden vrijgesproken voor zijn beschuldigingen aan het adres van scheidsrechter Nathan Verboomen na de verloren stadsderby, maar het bondsparket gaat daar dus niet mee akkoord. Wanneer het beroep behandeld zal worden, is niet duidelijk.

kofr

De feiten: op 6 maart werden er meerdere controversiële beslissingen genomen in de derby tussen Antwerp en Beerschot. Beerschot verloor uiteindelijk met 2-1 van Antwerp en zag in ref Nathan Verboomen de grote schuldige. “Blijkbaar werkt hij (Verboomen, red.) voor een bedrijf (6D Sports Nutrition, red.) dat voetbalclub Antwerp als klant heeft. Ik vind dat opmerkelijk. Het creëert een zweem van belangenvermenging en heeft ons doen schrikken over de integriteit van de wedstrijdleiding. Zeker gezien het wedstrijdverloop: de niet gefloten strafschop, de rode kaart en het afgekeurde doelpunt hebben deze wedstrijd mee in een beslissende plooi gelegd”, zei voorzitter Francis Vranken toen. Daarop besloot het bondsparket om Vrancken te vervolgen voor “niet-gefundeerde uitlatingen, waardoor de integriteit van de scheidsrechter ten onrechte publiekelijk in twijfel werd getrokken”. Er hing hem drie maanden stadionverbod en een boete boven het hoofd.

Het Disciplinair Comité van het Profvoetbal ging daar echter niet in mee. Het was van oordeel dat Vrancken geen inbreuk had gemaakt op het bondsreglement of op de disciplinaire code van de FIFA. Het oordeelde dat Vrancken beroep deed op het recht op vrije meningsuiting, zonder daarin beledigend uit te halen naar de scheidsrechter, wedstrijdleiding of de voetbalbond. De tenlastegelegde feiten werden dus onvoldoende bewezen en Vrancken werd vrijgesproken. Twee weken later blijkt dat het bondsparket zich niet kan vinden in die uitspraak en in beroep gaat. Het is nog niet duidelijk wanneer dat beroep zal behandeld worden.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio