©  ISOPIX

David Goffin schittert opnieuw op gravel en knokt zich voorbij elfde reekshoofd Hubert Hurkacz naar tweede ronde in Rome

David Goffin heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde (zestiende finales) op het ATP-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome (gravel/5.415.410 euro).

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Goffin versloeg in de eerste ronde het Poolse elfde reekshoofd Hubert Hurkacz (ATP 12) in twee felbevochten sets: 7-6 (10/8) en 7-6 (7/2). De wedstrijd duurde 2 uur en 29 minuten. Goffin en Hurkacz ontmoetten elkaar nooit eerder op het ATP-circuit. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de volgende ronde wacht voor de Luikenaar de Amerikaan Jenson Brooksby (ATP 38), die opende met een zege in twee sets (6-3 en 6-4) tegen de Italiaanse wildcard Flavio Cobolli (ATP 150). Goffin trof de 21-jarige Brooksby nooit eerder.

De 31-jarige Luikenaar spoelde in april met de eindzege in Marrakech een lange reeks erg moeilijke maanden door, waarin hij weinig potten brak en steeds verder wegzakte op de ATP-ranking. Vorige week zorgde Goffin in de achtste finales in Madrid nog ei zo na voor een ferme stunt tegen Rafael Nadal. In Rome moest Belgiës nummer 1 in principe kwalificaties spelen, maar na enkele afzeggingen was dat niet langer nodig.

Goffin: “Ik heb veel vertrouwen in mijn kwaliteiten”

David Goffin (ATP 48) was dinsdag tevreden na zijn kwalificatie voor de tweede ronde van het ATP Masters 1000 graveltoernooi in Rome. “Het was een moeilijke wedstrijd, zeker na Madrid”, vertelde Belgiës nummer 1 na zijn overwinning. “De omstandigheden waren anders, want op hoogte vertrekt de bal makkelijker. Hier gaat het veel trager, de ballen zijn zwaarder. Vandaag was het moeilijk om de punten af te maken, vooral omdat Hubi groot is en goed glijdt. Hij serveert ook heel goed. Ik moest dus geconcentreerd blijven, wat ik heel goed deed tot 7-6, 5-3. En toen had ik ineens een paar mindere eerste slagen, hij was wat agressiever, ik miste een of twee forehands en ik moest vechten tot in de tiebreak. Gelukkig speelde ik een zeer goede tiebreak om af te sluiten.”

“Dit is een grote overwinning voor mij. Misschien is het niet zijn favoriete ondergrond, maar dit doet me goed. Ik voel me veel beter, ik heb veel meer vertrouwen in mijn kwaliteiten en dat is op dit moment het belangrijkste. En ik ga door in dit toernooi, dat me toelacht.”

Woensdag wacht de Amerikaan Jenson Brooksby (ATP 38), die opende met een zege in twee sets (6-3 en 6-4) tegen de Italiaanse wildcard Flavio Cobolli (ATP 150). Goffin trof de 21-jarige Brooksby nooit eerder.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio