De deelnemers aan het inwandelen van het Fietsstratenpad door Wijnegem. 

De deelnemers aan het inwandelen van het Fietsstratenpad door Wijnegem. © JAA

Nieuw wandelpad voor mindermobielen verbindt fietsstraten

Wijnegem/Schilde -

Toerisme Voorkempen zit niet stil. Zopas stelden André Wouters en zijn team alweer de eerste van vijf nieuwe wandelingen voor speciaal gericht naar minder mobiele mensen.

Toerisme Voorkempen heeft al vele decennia als vzw tot doel het promoten van toeristische activiteiten in onze regio, met name in de gemeenten Schilde, ‘s-Gravenwezel en Wijnegem. Daarbij mag ze rekenen op de belangeloze inzet van een kern van vaste vrijwilligers die regelmatig wandelingen uitstippelen in de regio.

“We stelden vast dat er een lacune bestond in het aanbod voor minder mobiele personen en ouderen. Daarom hebben Robert Joosen uit Wijnegem en Erik Cloodts uit ‘s-Gravenwezel vijf wandelingen uitgestippeld, speciaal voor deze doelgroep”, aldus Wouters. “Drie paden liggen in Wijnegem, één in Schilde en één in ‘s-Gravenwezel. Schoten maakt sinds kort jammer genoeg geen deel meer uit van Toerisme Voorkempen.”

André Wouters van Toerisme Voorkempen spreekt de deelnemers toe.

André Wouters van Toerisme Voorkempen spreekt de deelnemers toe. © JAA

Woonzorgcentra

Enkele tientallen bewoners van de woonzorgcentra Rustenborg, Molenheide en KWB-leden zakten af naar het Marktplein van Wijnegem voor de officiële inwandeling van het Fietsstratenpad, één van de Wijnegemse routes. Aan het speelpleintje in de Veldstraat trakteerde Toerisme Voorkempen de deelnemers met een drankje.

Het Fietsstratenpad is drie km lang. Deze wandeling maakt deel uit van het wandelpakket ‘Wandelingen voor mindermobielen en ouderen’, dat volgende wandelingen bevat: Sluizenpad Wijnegem, Fietsstratenpad Wijnegem, Rustenborgpad Wijnegem, Caterswandeling ‘s-Gravenwezel en Picardiëwandeling te Schilde. De wandelingen zijn allemaal tussen drie en vijf km lang en elke brochure bevat een duidelijke wegbeschrijving en kaartje met de weg en de hoogteverschillen.

Een pakket wordt verkocht aan 2 euro en kan zowel in het kantoor van Toerisme Voorkempen als via de website van Toerisme Voorkempen aangeschaft worden. (jaa)

Toerisme Voorkempen, Kerkstraat 24 in ‘s-Gravenwezel - Website Toerisme Voorkempen


 

 © JAA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio