Kato Verheyen maakt met Atelier Albert haar kinderdroom waar.

Kato Verheyen maakt met Atelier Albert haar kinderdroom waar. © Elke Lamens

Chocolatier en barrista Kato Verheyen (26) ruilt Del ReY voor eigen pop-up Atelier Albert: “Eerbetoon aan ons voke”

Brecht -

Dankzij Kato Verheyen (26) is Brecht een eetadresje in het centrum rijker. Deze gediplomeerde bakker-patissier én barista ruilde haar baan bij de gerenommeerde Antwerpse chocolatier Del ReY in en opende pop-up Atelier Albert op de Biest. Ze serveert er ontbijten, croques en zelfbereide pannenkoeken en wafels.

Voor Kato is Atelier Albert een kinderdroom die uitkomt. Als dochter van zelfstandige ouders is ze zelf ook ondernemend. Atelier Albert is ook een soort eerbetoon aan haar grootvader Albert met wie ze een nauwe band had. “Mijn voke was ook mijn peter en ik zag hem bijna dagelijks. Hij was een groot snoeper en een koffieleut. Hij had het hier erg naar zijn zin gehad”, lacht ze. “Op deze manier is hij er altijd bij.”

Kato Verheyen die aan het PIVA in Antwerpen een diploma behaalde als bakker, patissier en chocolatier, deed in 2016 buitenlandse ervaring op als uitwisselingsstudent in het vijfsterrenhotel Kämp in Helsinki, Finland. “Ik stond er in voor de desserts en het verzorgen van evenementen.”

Kato maakt zelf het gebak en het vers beslag voor pannenkoeken en wafels.

Kato maakt zelf het gebak en het vers beslag voor pannenkoeken en wafels. © Elke Lamens

Del ReY

In november 2016 kon ze aan de slag in de vermaarde ambachtelijke chocolaterie Del ReY in Antwerpen. “Het was mijn eerste job en meteen een topervaring. De eerste drie jaar was ik actief in het productie-atelier. Heel erg leerrijk en interessant, ik had heel fijne collega’s, maar miste toch het sociale contact. Toen er na mijn opleiding tot barista, die ik intussen had gevolgd, een plaats vrijkwam in The Chocolate Lounge, greep ik mijn kans om daar te werken.”

“In de lounge ontdekte ik hoezeer dit mijn ding is, jammer genoeg moest de lounge door corona tijdelijk de deuren sluiten. Toen er naast de kantoorwinkel van mijn moeder in de Biest ruimte vrijkwam, was dit het ideale moment om op eigen benen te gaan staan en mijn droomproject te starten”, bekent Kato.

Kato is naast bakker-patissier-chocolatier ook gediplomeerd barrista.

Kato is naast bakker-patissier-chocolatier ook gediplomeerd barrista. © Elke Lamens

Ze krijgt de steun van zus Lisse (30) inzake marketing, maar de pop-up baat ze alleen uit. “Het is best pittig, maar plezant. Ik bedien niet alleen, maar bereid elke dag verse eier- en krabsalade, beslag voor wafels en pannenkoeken en de versnaperingen zoals cake en broodpudding voor bij de koffie. Ik vind het heel belangrijk om met verse en lokale producten te werken. Zo komt het ijs ook van Romy’s hoeveijs uit Brecht.”

Frieda, Gaby en Charles genieten met volle teugen van het ontbijt. “Heel erg lekker en heerlijke koffie”, beklemtonen ze graag.

Frieda, Gaby en Charles genieten van een ontbijt in Atelier Albert.

Frieda, Gaby en Charles genieten van een ontbijt in Atelier Albert. © Elke Lamens

Atelier Albert is nog tot en met 15 augustus geopend. “Daarna evalueer ik of en hoe ik ermee doorga. Deze pop-up geeft me de gelegenheid om de markt te leren kennen. Wanneer vallen de pieken en dalen? Op basis daarvan kan ik mijn openingsuren aanpassen. ook aan de inrichting veranderde ik al wat.” Het interieur krijgt overigens ook kleur dankzij de schilderijen van de Brechtse kunstschilder Pierre Weets. “Pierre kan zijn werk hier tonen en mijn pop-up wordt er mee opgesmukt.”

Achteraan is een ruim terras, ver weg van de straat.

Achteraan is een ruim terras, ver weg van de straat. © Elke Lamens

Atelier Albert is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 18u. Wie geen tijd heeft, kan afhalen of kiezen voor een ‘weinig tijd’ ontbijt. Wie wel graag de tijd neemt, kan bij zonnig weer ook op het ruime terras achteraan terecht.

 (Elke Lamens)

www.atelieralbert.be, @Atelier.albert

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio