GEVELTOERIST. Opvallende gevels in Antwerpen

Wekelijks gaan we voor ons weekendmagazine citta op zoek naar blikvangers aan Antwerpse gevels. Ontdek ze allemaal en stuur ons jouw foto.

Han van de Ven Foto's: Han van de Ven

1. Kroonstraat 58

 

AUTOMATA StreetMuseum.“Het is de bedoeling dat deze metalen letters bewegen maar er is heel veel wind voor nodig”, lacht Geert Hautekiet. Hij is de ontwerper en maker van Automata of mechanische vertelmachines, die in werking treden als je aan een hendel draait. “Binnenkort verschijnt er weer een nieuwe Automaton in de vitrine.”

2. Dolfijnstraat 64

 

Deze plantenhanger in de vorm van een papegaai is gemaakt van een gerecycleerde autoband. Magali kocht hem op Aruba. “Hij is duurzaam, dat vind ik belangrijk. Maar ik moet er nog wel een plant in zetten.”

3. Willy Vandersteenplein

 

Ter nagedachtenis aan de overleden striptekenaar Willy Vandersteen werd een stripmuur van Suske en Wiske gerealiseerd. Naast de twee helden en hun vrienden kreeg ook de bedenker en oorspronkelijke tekenaar zelf zijn plek.

4. Van Stralenstraat

 

Aan de gevel van het GO! Koninklijk Atheneum. In dit kunstwerk van Wim Cuyvers zorgen uitgefreesde namen voor een bijzondere schaduw op de muur. Het zijn de namen van de laatstejaars, die tijdens het tweehonderdjarig bestaan op de school zaten.

Zelf een opvallende gevel gespot? Klik hier en stuur ons een foto.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio