Bakkerij De Hert verdwijnt deze zomer uit het Edegemse straatbeeld. 

Bakkerij De Hert verdwijnt deze zomer uit het Edegemse straatbeeld. © Filip Spoelders

De Hert sluit deze zomer bakkerij in Edegem, maar blijft open in Wilrijk

Edegem, Wilrijk -

Bakkerij De Hert in de Doelveldstraat sluit in de loop van de zomervakantie de deuren. Het pand maakt plaats voor een nieuwbouwproject.

Filip Spoelders

De handelskern van Edegem, met de Doelveldstraat, de Hovestraat en de Strijdersstraat, heeft al heel lang een stevige reputatie in de bakkersgemeenschap. Momenteel zijn er op korte afstand van elkaar nog drie bakkers aanwezig, maar daar gaat er over een paar maanden één van sluiten.

32 jaar

Op de plaats waar nu nog bakkerij De Hert is, komt een nieuwbouwproject met zes appartementen en een fietsenstalling. De familie Toelen nam de zaak in 1990 over. “We hebben de naam behouden en zijn intussen 32 jaar aanwezig in Edegem. We hebben het gebouw verkocht aan Jos Dejongh Bouwonderneming, die er plannen mee heeft. Onze definitieve sluiting staat nog niet vast. Maar onze klanten zijn zeker nog welkom tot eind juli of zelfs begin augustus”, reageert de familie. Bakkerij De Hert aan Shoppingcenter De Kern in Wilrijk blijft wel geopend voor de klanten.

Na de zomer zullen er in Edegem-centrum nog drie bakkerijen overblijven. Bakkerij Wouters (tot 2017 Bakkerij Jespers) in de Strijdersstraat, Brood en Banket Meeus op het Gemeenteplein en een beetje verder op de Hovestraat bakkerij Onder de Toren.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio